Afbeelding
Archief (pixabay)

Aantal coronabesmettingen met 14 gestegen, één coronapatiënt overleden

6 mei 2020 om 14:28 Corona

HAARLEMMERMEER Sinds onze laatste update afgelopen maandag is er één patiënt uit Haarlemmermeer overleden aan de gevolgen van corona. Sinds de uitbraak van de coronacrisis zijn er in de gemeente nu 22 mensen overleden aan de gevolgen van het virus. Het aantal coronabesmettingen is sinds maandag gestegen van 209 naar 223 vandaag. Het aantal ziekenhuisopnames vanwege corona staat nog nu op 63 (één nieuwe opname sinds maandag).

LANDELIJK Het officiële dodental door het coronavirus is gestegen tot 5204. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft in het afgelopen etmaal 36 sterfgevallen doorgekregen. Het aantal ziekenhuisopnames steeg met 27 naar 11.153. De cijfers zijn niet helemaal actueel, omdat overlijdens en opnames soms pas na een paar dagen worden doorgegeven.

Het aantal vastgestelde coronabesmettingen steeg naar 41.319. Dat zijn er 232 meer dan op dinsdag. Het werkelijke aantal patiënten ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest.

DATA In onderstaande grafiek vind je terug hoeveel overleden coronapatiënten jonger dan zeventig jaar een of meerdere onderliggende aandoening hadden De gegevens zijn afkomstig van het RIVM.

 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie