Een uitgestorven Schiphol in coronatijd.
Een uitgestorven Schiphol in coronatijd. Jan Aukes

Schiphol loopt vooruit op gebruik mondkapjes op luchthavens

7 mei 2020 om 14:00 Corona

SCHIPHOL Gisteravond kondigde het kabinet een versoepeling van de coronamaatregelen aan. Vanaf 1 juni gaat het openbaar vervoer weer volgens de normale dienstregeling rijden. Reizigers zijn dan wel verplicht een 'niet-medisch' mondkapje te dragen en maximaal 40 procent van de plaatsen mag bezet zijn. Er werd niets gezegd over vliegen en/of Schiphol, maar de Royal Schiphol Group neemt geen risico en heeft daarom alvast een lading mondkapjes besteld.

Royal Schiphol Group heeft mondkapjes besteld voor gebruik op de luchthavens Schiphol, Eindhoven Airport, Rotterdam The Hague Airport en Lelystad Airport. De aanschaf van de mondkapjes is ter voorbereiding op de fase waarin het vliegverkeer weer toeneemt, zo geeft de Schiphol Group aan. 

De aanschaf van mondkapjes volgt op eerdere maatregelen die Schiphol nam, waaronder belijning op de vloer en omroepberichten om te wijzen op social distancing, spatschermen, aparte bagagebanden per vlucht en extra schoonmaak in de terminal.

CEO Dick Benschop denkt dat de mondkapjes straks niet meer weg te denken zijn tijdens (internationale) reizen: “We zijn en blijven graag in gesprek met de overheid, partners, medewerkers en vakbonden over verantwoord en gezond reizen en werken. Ten aanzien van internationale reizen zal het gebruik van mondkapjes de norm en praktijk worden.”

De exacte datum waarop de mondkapjes arriveren is nog onbekend. Schiphol wil niet dat het gebruik van mondkapjes op de luchthavens ten koste gaat van een voldoende voorraad in de zorgsector. "In geval van een tekort in de zorg zullen deze mondkapjes aan de zorg worden overgedragen", zo schrijft Schiphol in een verklaring.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie