Op het Dik Tromplein wordt momenteel flink gesloopt.
Op het Dik Tromplein wordt momenteel flink gesloopt. Gemeente Haarlemmermeer

Plan voor 110 woningen, winkels en horeca aan Dik Tromplein Hoofddorp

26 mei 2020 om 14:55 Nieuwbouw

HOOFDDORP Van het station tot aan de Hoofdvaart worden de komende tien jaar zo'n 5.000 woningen gerealiseerd in Hoofddorp.

De gemeente heeft met Segesta BV een intentieovereenkomst voor 110 appartementen op het Dik Tromplein, op de plek van het V&D gebouw en het gebouw De Deining, die op dit moment gesloopt worden. Segesta wil appartementen in verschillende prijsklassen en grootte ontwikkelen en winkels en horecavoorzieningen op de begane grond. “Deze gebouwen staan al jaren leeg, maar staan wel in het hart van Hoofddorp. Aangezien we een bruisend en levendig centrum willen, is dit een mooie stap vooruit. Dit geeft het gebied een enorme impuls”, zegt Jurgen Nobel, projectwethouder. Collega projectwethouder Johan Rip: ”Deze omgeving is het historisch hart van Hoofddorp. Onze geschiedenis wordt uitgeademd door markante gebouwen als het Polderhuis, het Oude Raadhuis en Hotel de Beurs. Een speciale plek voor geboren Haarlemmermeerders als ik. Daarom ben ik blij dat we deze plek gaan herontwikkelen.”

De intentieovereenkomst heeft als doel de haalbaarheid te onderzoeken om tot herontwikkeling te komen. Daarna volgt de zogenaamde anterieure overeenkomst, waar alles tot in detail afgesproken wordt. Segesta heeft voor het ontwerp architectenbureau Dok ingeschakeld. Alle partijen willen graag in 2021 beginnen met bouwen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie