Afbeelding
SDO Haarlemmermeer

Het gaat goed met hondje dat gedumpt werd in prullenbak Schiphol

27 mei 2020 om 12:15 Dieren

SCHIPHOL De een Yorkshire terriër die maandagochtend gedumpt werd in een prullenbak op Schiphol, maakt het inmiddels goed in de opvang van SDO Haarlemmermeer. Het hondje werd afgestaan door de eigenaar, nadat medewerkers van de Koninklijke Marechausee de man een keuze stelde: 1500 euro boete of de hond afstaan. De 'eigenaar' koos voor het laatste, wel betaalde hij wel de kosten voor het asiel. 

Medewerkers van het asiel hebben het hondje voorlopig de naam Letty gegeven. "Er is veel gebeurd in het leventje van Letty sinds gister, maar ze maakt het erg goed. Ze heeft al veel nieuwe vrienden gemaakt hier, zowel 2-benige als 4-potige vrienden. Ze is erg nieuwsgierig en gezellig, eet en plast goed en laat geen tekenen van stress zien", zo schrijft het Haarlemmermeerse asiel op Facebook.

Vele mensen hebben al aangegeven het hondje te willen adopteren. Het asiel vraagt iedereen om nog even geduld te hebben. "Letty gaat eerst even bijkomen en krijgt een medische check. Als dit allemaal goed is, zullen we haar zoals gebruikelijk op onze site www.dierenbescherming.nl. En op IKZOEKBAAS.nl plaatsen. En dat is dan het moment om je belangstelling kenbaar te maken. Stuur ons pas een mail als ze op onze site staat. Voor die tijd bellen of mailen heeft geen zin." 

Vanwege de coronamaatregelen is de opvang nog gesloten, alleen op afspraak is bezoek mogelijk.


Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie