Afbeelding
Collectie H'meermuseum De Cruquius

MeerHistorie: Aan de Leimuiderdijk in Burgerveen

7 juni 2020 om 10:00 Historie

Wekelijks brengen we op deze plaats een oude foto uit Haarlemmermeer

De Leimuiderdijk loopt van Rijsenhout tot Weteringbrug. Deze foto is in 1988 genomen in Burgerveen, ter hoogte van nummer 251/252. Hier zien we het gebouw waar ‘de zondagsschool’ werd gehouden, verderop Petit- Restaurant/ Snackbar Jalo en verder nog meer woningen langs de ringdijk.
De zondagsschool was eerst een opslag van een botenbouwer. Later werd hier zondagsschool gegeven voor kinderen uit Burgerveen en omgeving. Zondagsschool is een activiteit wat vanuit de kerk wordt georganiseerd om kinderen te leren over het Christendom en de Bijbel. 
Al jaren is er hier geen zondagsschool meer, maar is het een woonhuis. In de volksmond wordt de locatie nog wel steeds ‘de zondagsschool’ genoemd. 

Snackbar/Petit-Restaurant Jalo was bekend in de regio om het steengrillen en de snackbar waar je een snack kon halen door je boot aan te meren aan de Leimuiderdijk na een tochtje op de Westeinderplas. Jan Loogman zijn restaurant is afgebroken en er is een appartementencomplex voor in de plaats gekomen, wat ‘Residence de WestEynder’ heet.
Heeft u ooit op de zondagsschool les gehad of heeft u een foto van het huidige aanzicht van deze locatie? Laat het ons dan weten!

Bron: Leimuiderdijk, E.D. Tiemens, Collectie Haarlemmermeermusum De Cruquius, Staatfotografie, maart 1998, fotonr 055608

© Collectie Haarlemmermeermuseum De Cruquius

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie