Recreatie Toolenburgse Plas vorig jaar juni. Het advies is: ‘Is het ergens te druk? Ga ergens anders heen.
Recreatie Toolenburgse Plas vorig jaar juni. Het advies is: ‘Is het ergens te druk? Ga ergens anders heen. Jan Aukes

Billen knijpen over versoepeling regels op 2e Pinksterdag: geen nonchalance!

31 mei 2020 om 16:20 Overig

HOOFDDORP De veiligheidsregio Kennemerland, waaronder Haarlemmermeer valt, doet een dringend beroep morgen 2e Pinksterdag niet te nonchalant te worden. Die dag wordt er om 12.00 uur een nieuwe stap gezet in de versoepeling van de coronamaatregelen.

Dat betekent dat op Tweede Pinksterdag onder meer restaurants, cafés, culturele instellingen en bioscopen weer open mogen onder strikte voorwaarden. Iedereen dient zich aan de basisregels te houden: vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand en volg de hygiëneregels op (zoals: vaak handen wassen).

Het wordt flink billen knijpen voor de autoriteiten. Het advies is: ‘Is het ergens te druk? Ga ergens anders heen’. Burgemeester Marianne Schuurmans, tevens voorzitter van de veiligheidsregio: “Met het zonnige is het voor veel mensen aantrekkelijk om naar de stad, het strand of naar natuurgebieden te gaan. Met de nieuwe versoepelingen ligt een nonchalante houding van mensen op de loer ten opzichte van de maatregelen. Toch is het ontzettend belangrijk dat we de maatregelen in acht blijven nemen om het coronavirus onder controle te houden. Dat betekent dat we onze verantwoordelijkheid nemen en ons gezonde verstand gebruiken. Sámen bestrijden we het coronavirus. Ga dus niet naar trekpleisters en houd 1,5 meter afstand van elkaar. Is het ergens te druk? Ga ergens anders heen, of kom op een ander tijdstip. Geef hulpdiensten ook altijd de ruimte. Kortom: geniet van het Pinksterweekend, maar doe dat op een verantwoorde manier.”

Voor het openen van restaurants, cafés, film-, theater- en concertzalen gelden strikte voorwaarden; binnen geldt een maximum van 30 gasten, bezoekers moeten reserveren, iedereen moet 1,5 meter afstand van elkaar houden (uitgezonderd van mensen uit hetzelfde huishouden) en vooraf vindt een checkgesprek plaats tussen ondernemer en klant om in te schatten of een bezoek een risico oplevert. Op terrassen geldt geen maximaal aantal personen, mits iedereen 1,5 meter afstand houdt. Voor musea gelden dezelfde zojuist beschreven regels, maar is het maximale aantal bezoekers gebouwafhankelijk. Voor muziekscholen geldt een maximumaantal van 30 personen per gebouw, die 1,5 meter afstand moeten houden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie