Meester Roel en Robert kunnen ook nog even lachen voor de fotograaf.
Meester Roel en Robert kunnen ook nog even lachen voor de fotograaf. pr

Meester Roel via All You Need is Love bedankt voor rol in uitvaart Moira

1 juni 2020 om 11:51 Mensen

HOOFDDORP Meester Roel van der Klugt is door leerlingen, ouders én Robert ten Brink bedankt voor zijn rol in de uitvaart en herdenking van Moira. Het 12-jarige meisje overleed op 11 april plotseling aan de gevolgen van acute leukemie. Ze liet een enorme leegte achter in haar klas, groep 8 van basisschool Tabitha in Hoofddorp. Roel heeft de kinderen liefdevol opgevangen en een mooie herdenkingsspeech gegeven.

Moeders Diana, Ilse en Monique van de klasgenootjes zochten later contact met de redactie van All you need is love. "Dit programma besteedt aandacht aan moeilijke of juist mooie momenten die nu in deze coronaperiode plaatsvinden", laat Monique weten. "Wij hebben voor meester Roel van onze kinderen een film gemaakt waarin de kinderen hem bedanken. Dit heeft geleid tot een speciaal item met Robert ten Brink bij school en later een minikamp in Lelystad."

In de uitzending van zaterdagavond was het item te zien. Onder grote belangstelling komt de bekende presentator het schoolplein in Hoofddorp op, en gaat naar het lokaal van de betreffende klas. Na een kort gesprek met Roel wordt deze naar een caravan meegenomen, waarin hij via een beeldscherm wordt toegesproken door de kinderen van groep 8. Zij spreken van van een heel heftig jaar, waarin gelukkig toch ook nog samen kon worden gelachen. Daarna neemt directeur Tim Klazinga het woord namens de ouders van Moira, Birgit en Ronald. Roel wordt nogmaals bedankt voor zijn warme rol in de herdenking en voor zijn sterke band die hij had met Moira: 'Je bent ene mooi en warm mens'.

De leerkracht kan zijn emoties nauwelijks de baas, en noemt de rol rond de begrafenis de meest bizarre uit zijn leven. Zijn speech zijn de moeilijkste vijf minuten ooit. "Moira heeft voor altijd een plek in mijn hart", zegt hij tot afsluiting.

Lees ook: De wereld moet verder zonder de stralende Moira uit Hoofddorp.

De bus van All You Need is Love.
Moira.
Moira was een positief ingesteld meisje.
De klas vond het bezoek van een cameraploeg en een bekende presentator een hele belevenis.
Geen schoolkamp dit jaar, wel een minikamp in Lelystad.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie