Pancratius moet weer in andere opstelling het veld in

10 maart 2018 om 21:40 Sport/sport

BADHOEVEDORP Hij wil het niet als excuus opvoeren, want dat zou onrecht doen aan de inzet van de vervangers en invallers. Maar Patrick de Leeuw doet het toch na de verloren uitwedstrijd tegen VSV.

Daar heeft hij ook alle reden toe. Want de hoofdtrainer heeft te maken met maar liefst acht geblesseerde spelers waardoor hij tegen VSV een senior van 49 en een junior van 17 in heeft moeten zetten om toch elf man in het veld te krijgen. "Je moet dus elke keer een andere opstelling maken en spelers op plekken zetten die ze niet gewend zijn. Daardoor zijn er geen automatismen en dat ga je, of het wilt of niet, toch merken."

Als extra argument wijst de hoofdtrainer op de wedstrijden die met een compleet team gespeeld werden. "Als je ziet hoeveel punten we daarmee behaald hebben. Dat zegt genoeg."

Maar hij moet tevens wijzen op het optreden van de leidsman. "Kijk – wij voetballen. Maar wat de man deze middag liet zien, was echt ongehoord. Ik durf te beweren dat er minimaal twee momenten zijn geweest waarin we ons bestolen mogen voelen." Van Leeuwen doelt dan op de penalty tegen en de handsbal waarvoor niet gefloten werd.

"Nogmaals – VSV ging er met veel strijd en beleving in. Maar dit verlies had niet gehoeven."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie