Er bleef wel veel troep achter.
Er bleef wel veel troep achter. Politie

Geen boetes vanwege gemoedelijke sfeer feest Haarlemmermeerse Bos

15 juni 2020 om 15:17 Overig

HOOFDDORP De politie heeft geen arrestaties verricht tijdens het feest zaterdagavond in Haarlemmermeerse Bos. "Dat was niet nodig, want de sfeer was gemoedelijk. Bij komst van de politie gingen al mensen weg, de rest volgde snel. Ook was er geen harde muziek", zegt een politiewoordvoerder. 

Het was wachten op een dergelijk feest nu er door de coronamaatregelen geen groepen mensen samen mogen komen. Toch zijn er in Haarlemmermeer bij de politie niet meerdere van dergelijke feesten bekend. Normaal gesproken mag je zonder vergunning al niet met enkele tientallen mensen tegelijk een feestje in een park bouwen. In coronatijd is dit helemaal uit den boze. 

Het feest, volgens de politie niet spontaan maar georganiseerd, werd opgemerkt tijdens een surveillance toen agenten dat er veel voertuigen stonden op een parkeerplaats bij het Haarlemmermeerse bos. Onderzoek leidde hen vervolgens naar de fuif in het bos waar vooral twintigers en dertigers op af waren gekomen. Het feest leverde veel rotzooi op, zo is ook te zien op foto's die de politie heeft verspreid via facebook. De politie heeft geen mensen aangehouden of boetes uitgedeeld, vooral ook omdat de sfeer ontspannen was en er gehoor werd gegeven aan de oproep om huiswaarts te keren. Er was geen harde muziek. "Wel volgt mogelijk aanvullend onderzoek naar wie verantwoordelijk zijn voor het organiseren", aldus een woordvoerder van de politie.

Eerder deze maand greep de politie ook al in bij een feest in de wijk IJburg in Amsterdam. Zo'n honderd jongeren waren daar op afgekomen na een oproep op sociale media. In Haarlemmermeer

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie