Wielrenster Amy Pieters.
Wielrenster Amy Pieters. Amy Pieters

Wielrenster Amy Pieters Topsporter Haarlemmermeer 2019

15 juni 2020 om 20:30 Sport

HAARLEMMERMEER Wielrenster Amy Pieters is Topsporter van Haarlemmermeer 2019. De prijs voor het sportteam ging naar Nationaal Duet Noortje en Bregje de Brouwer (synchroonzwemmen). Cheyenne Stoffer (ritmisch gymnastiek) is uitgeroepen tot sporttalent van het afgelopen jaar. De uitslag werd maandagavond via een live streaming bekendgemaakt door wethouder Mieke Booij. 

Het evenement Sportpodium kon op 15 maart van dit jaar door het coronavirus niet doorgaan. Niet alleen de genomineerden van de sportprijzen bleven langer in spanning, ook de sportmedailles konden niet aan de topsporters worden uitgereikt. Erg jammer, want het is elk jaar weer een happening.
De Haarlemmermeerse topsporters ontvangen jaarlijks een gemeentelijke sportmedaille voor hun successen op een NK, EK of WK tijdens het Sportpodium. Dit jaar is besloten om de medailles op te sturen naar deze sporters.

Sportwethouder Mieke Booij – van Eck: “Het is onwijs jammer dat ik niet zelf de medailles kon uitreiken. Maar gezien de huidige coronarichtlijnen had het nog niet gekund. En ik vond dat de sporters al lang genoeg hadden gewacht op hun welverdiende medaille. Nogmaals van harte gefeliciteerd allemaal!” Inmiddels zijn de medailles opgestuurd."
De verkiezing van Sporttalent, Topsporter en Sportteam is de jaarlijkse sportieve kers op de taart. Begin dit jaar waren de genomineerden bekend, ontzettend veel mensen brachten hun stem uit en de jury had de keuze al gemaakt. De organisatie was er helemaal klaar voor en toen gooide corona roet in het eten…

Nationaal Duet Noortje en Bregje de Brouwer won de teamprijs.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie