Afbeelding
Vakantie in eigen land

Vakantie in eigen land: haal het badgoed maar uit de kast voor thuis

23 juni 2020 om 12:20 Partnercontent

Op het moment dat bekend gemaakt werd dat sanitaire voorzieningen op campings en vakantieparken per 15 juni weer open mochten in plaats van 1 juli, stroomden de boekingen binnen. Recepties waren heel de dag bezig met het verwerken van nieuwe aanvragen en inmiddels zitten de meest populaire bestemmingen al vol. Op de Veluwe en in Zeeland is nagenoeg geen plek meer te vinden deze zomer. Er zijn nauwelijks bestemmingen in eigen land waar nog meer dan genoeg ruimte is; zelfs de vakantiehuizen gaan al richting de 100% bezetting. Een goed teken voor de verhuurders en beheerders, maar waarschijnlijk wat slechter nieuws voor jou wanneer je het boeken uitgesteld hebt tot het laatste moment.

Vakantie proberen te boeken of een vakantie in de achtertuin?

De vakantiemonitor van het Nederlands Bureau voor toerisme (NBTC) laat zien dat ruim de helft van de Nederlanders niet op vakantie gaat dit jaar. Iets minder dan de helft van de mensen die wel op vakantie gaat, kiest ervoor om in eigen land te blijven. De ANWB blijft druk met monitoren welke landen een groen reisadvies krijgen, waar reisadvies afgeraden wordt en welke landen volledig op rood blijven staan.

Heb je geen vakantie geboekt omdat je te laat was of heb je besloten om bewust thuis te blijven deze zomer? Dan is er nog genoeg tijd om ervoor te zorgen dat het toch een geslaagde vakantie wordt. Ga eens rustig aan tafel zitten – met of zonder je partner – en loop een gemiddelde zomerdag in de achtertuin door. Maak een lijst van wat je nog nodig hebt, zoals handdoeken (tip: kijk eens op badgoed.com), tuinmeubilair of wellicht een tablet om je favoriete serie buiten te kunnen kijken.

Toch nog op vakantie? Onze gouden tip

Wil je toch alsnog een vakantie boeken in eigen land, al is het maar voor een paar dagen? Kijk dan eens naar de vakantietips van de ANWB. Heb je iets gevonden dat je leuk lijkt? Dan geven we je graag een gouden tip mee. Bel naar de verhuurder en stuur vooral geen mail. Met de drukte op de recepties, wil je dat je altijd als eerste geholpen kunt worden; direct online boeken of bellen vergroot de kans op succes aanzienlijk!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie