PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Hoofddorp

Simone Duin Sociaal Werker van 2020: 'Eerst praten, dan pas met vingertje wijzen'

Maatschappelijk
Foto: Martine Goulmy
25 jun 2020, 07:48
Simone Duin:  Ik weet niet waar je beter kan opgroeien in Haarlemmermeer. In het buitengebied is veel sociale cohesie, in de grote plaatsen zijn de voorzieningen een stuk uitgebreider.
Simone Duin: Ik weet niet waar je beter kan opgroeien in Haarlemmermeer. In het buitengebied is veel sociale cohesie, in de grote plaatsen zijn de voorzieningen een stuk uitgebreider.

HAARLEMMERMEER "Eerst contact maken, een gesprek voeren, voordat je met een vingertje wijst." Dat vindt Simone Duin de beste aanpak om in contact te treden met jongeren die overlast veroorzaken. Zij kan het weten, want de sociaal werker jeugd/jongerenwerker van MeerWaarde is landelijk uitgeroepen tot Sociaal Werker van 2020. Het komende jaar is zij ambassadeur voor de totale beroepsgroep.

Simone vindt het en hele eer dat ze deze titel mag dragen, overigens zijn er ook ambassadeurs op het gebied van dak- en thuislozen en gezinswerk. "Op 20 mei werd de uitslag bekend gemaakt. Superleuk om te horen", zegt ze. "Het is een officieel evenement inclusief beker en oorkonde, die al voor de elfde keer werden uitgereikt. Voor deze erkenning..