Ondernemers Café Haarlemmermeer - Johan Rip ontvangt magazine.
Ondernemers Café Haarlemmermeer - Johan Rip ontvangt magazine. Jan Aukes

“Herpakken, we gaan er voor!”

28 juni 2020 om 15:00 Evenementen

HOOFDDORP Welkom bij ons Ondernemerscafé, had Ondernemend Hoofddorp aangekondigd. 'Het kan weer omdat het mag'. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Ondanks de coronabeperkingen ‘afstand houden en zittend netwerken’ was de opkomst afgelopen donderdag prima. Het gevoel: hoera, we mogen weer, was bijna te proeven.

Locatie was TijnEs, het nieuwe restaurant van Hoofddorpers Martijn en Esther, gevestigd op de plek van het vroegere ‘De Wissel’. Het echtpaar had net voor de lockdown de deuren geopend en zou in maart gastheer zijn voor het eerste Ondernemerscafé van 2020. Maar ja, toen kwam corona……. “Daarom is het extra leuk, dat zij bij dit eerste ondernemerscafé-na-corona ook weer onze gastheer willen zijn”, zei ondernemersvoorzitter Dick Hulsebosch in zijn welkomstwoord. “Je ziet heel duidelijk hoe prettig iedereen het vindt dat we, nadat we weken vooral tegen schermen hebben gepraat, elkaar weer fysiek kunnen ontmoeten.”

MAGAZINE De zonovergoten netwerkontmoeting kende een speciaal moment. De pas benoemde wethouder Johan Rip (economie en ondernemerschap) nam het eerste exemplaar van de juni-editie van magazine Ondernemend Hoofddorp officieel in ontvangst. Een bijzonder nummer waarin ondernemers-in-lockdown een eerlijk verhaal vertellen over hun coronapijn en wat ze met de nodige creativiteit hebben kunnen bedenken om in bedrijf te blijven. 

“En ik sta erin. Met een mooi  introductie-interview. Dank!”, zei Johan Rip In een geïmproviseerd toespraakje. “Wat de coronaproblemen betreft: Den Haag zou meer oog moeten hebben voor het mkb”. Zelf meldde hij de problematiek direct met de ondernemers te willen bespreken. “Samen om de tafel en inventariseren wat we samen kunnen doen. We kunnen niet in een glazen bol kijken, maar laten we goed anticiperen. Misschien dat we dan zien, dat de schade meevalt en een werkloosheidsgolf wordt voorkomen” 

Voor Martijn en Esther was er een leuk extraatje. Zij hadden als starters in het maartnummer van magazine Ondernemend Hoofddorp gestaan en kregen de foto bij dit artikel -vergroot en ingelijst- feestelijk overhandigd.

Anja Maas

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie