Afbeelding
Eigen foto

Zwerfafval-activist over het 'miniverschil’

1 juli 2020 om 08:00 Natuur en milieu

HAARLEMMERMEER Zwerfafval-activist Steef de Ruijter en een duurzaam actieteam heeft vrijdag samen met Stichting NMCX Centrum voor Duurzaamheid een bezoek gebracht aan winkelgebied Hoofddorp. Daar overhandigde ze winkeliers de 'schoonposter' met de boodschap ‘Maak een miniverschil’ uit.

De poster is een resultaat van gesprekken die het centrum in corona-tijd heeft gevoerd met winkeliers en bezoekers van winkelgebieden. Het doel was om te achterhalen of een schone en duurzame omgeving zorgt voor een gevoel van gastvrijheid en veiligheid en dus tevreden bezoekers.

LEUKER & MOOIER Zwerfafvalactivist Steef de Ruijter bereikte vorig jaar landelijke televisie met haar actie voor schone stranden. Zij gelooft dat ook schone winkelgebieden Nederland een beetje leuker en mooier maakt. Zij kreeg veel bijval van winkeliers toen ze de afgelopen tijd de poster bij winkeliers kwam ophangen. 

“Wat ik veel hoor, is dat een schoon winkelgebied superbelangrijk is om bij klanten irritaties te voorkomen. Het klinkt voor de hand liggend, maar het is nu eenmaal fijner winkelen en werken in een schone en opgeruimde omgeving. Toch gaat dat niet vanzelf“. De Ruijter bereikt met haar duurzaam actieteam bewoners en bezoekers persoonlijk. “We vragen ze naar hun mening over het winkelgebied. De uitkomsten van deze gesprekken verwerken we na afloop in een rapport. Deze uitkomsten wordt vervolgens aan de gemeente aangeboden”.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie