Afbeelding
Rawpixel Ltd.

4 redenen om een financieel adviseur in te schakelen

2 juli 2020 om 11:23 Partnercontent

De wereld is zich in een hoog tempo aan het digitaliseren. Op financieel gebied is er online steeds meer mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld online zelf je verzekeringen en abonnementen vergelijken en vervolgens afsluiten. Wanneer je ervoor kiest om zelf je financiële producten te vergelijken en af te sluiten, komt er geen financieel adviseur aan te pas. Maar wist je dat een adviseur veel meer voor je kan doen naast het afsluiten van financiële producten?

Maatwerk financieel advies

Wanneer je een financieel adviseur inschakelt, ben je verzekerd van advies op maat. De adviseur bepaalt aan de hand van je financiële situatie welke verzekeringen het beste bij je passen. Door een aanstelling bij een serviceprovider voor verzekeringen werkt de adviseur samen met verschillende verzekeraars. Doordat de adviseur één of meerdere aanstellingen heeft, kunnen aanbieders, premies en voorwaarden met elkaar vergeleken worden. De adviseur kan op basis van de vergelijking verzekeringen aanbevelen die bij je passen.

Up-to-date financiële producten

Doordat de financiële markt elke keer veranderd en er ook veranderingen in je persoonlijke situatie kunnen ontstaan, is het belangrijk om je financiële producten up-to-date te houden. Een adviseur informeert je over de wijzigingen binnen de financiële producten. Zo ben je er zeker van dat je dat je producten actueel zijn en dat je goed verzekerd bent.

Antwoord op al je vragen

Financiële producten kunnen ingewikkeld zijn wanneer je er niet veel verstand van hebt. Wanneer je hier vragen over hebt, kan een adviseur deze beantwoorden. Een adviseur is deskundig, betrouwbaar en in de meeste gevallen ook niet gebonden aan banken of verzekeraars. Het advies van de adviseur is dan onafhankelijk. Het kan ook zijn dat een adviseur een aanstelling heeft bij een serviceprovider voor hypotheken. Een adviseur kan je dan ook helpen met al je hypotheek vragen.

Een adviseur helpt bij schade

Een adviseur voorziet je van het juiste advies als je een verzekering afsluit. Bij schade zal een adviseur je ook adviseren en je belangen behartigen. De adviseur weet waar je verzekerd bent, waarvoor je verzekerd bent en welke informatie er nodig is om een schade bij de verzekeraar te melden. Zo word je snel verder geholpen, een schade is namelijk al vervelend genoeg. Met een aanstelling bij de juiste serviceprovider kan een adviseur ook nog extra service bieden bij schade om je nog sneller en beter van dienst te zijn.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie