Afbeelding
pr

Lezende mensen op schermen in bibliotheken Haarlemmermeer

14 juli 2020 om 08:35 Overig

HAARLEMMERMEER In de Coronaperiode is het bezoek aan de bibliotheek veranderd. Half mei heropenden de vestigingen in Haarlemmermeer, maar lekker op je gemak gaan zitten met een boek of een tijdschrift is er niet meer bij. Zonder (samen)lezende mensen is de bibliotheek maar stil. Daarom heeft programmeur Swaentje van Sprundel hier een unieke invulling aan gegeven. Zij heeft lezende collega’s gefilmd onder de titel ‘Lees met Mij’. Deze lezende mensen zijn te zien op schermen in de Bibliotheek en op het eigen YouTube kanaal.

Op de filmbeelden zie je mensen die hun boek lezen. Niets meer en niets minder. Maar in het hoofd van de lezer speelt zich een heel verhaal af. Te zien zijn Marco van Langen, Sarah Maernhoudt en Berbel Maernhoudt. Als ‘levende schilderijen’ geven zij de bieb op het moment een Harry Potter-achtig tintje.

En je kunt virtueel samen lezen. Zo wordt er wereldwijd volop gekeken naar YouTube-ster Zoë van ‘Read by Zoë’, die hetzelfde doet. Zij heeft meer dan 200.000 abonnees. Kijk mee, en merk hoe rustig je wordt. Pak ook een boek en lees samen, al is het virtueel. Want samen leest fijner.

Nu veel mensen gewend zijn aan online meetings voor het werk, ontdekken we steeds meer hoe je online kunt ontmoeten. Maar dit kan ook anders. ‘Silent meetings’ heten ze: online vergaderingen waar je geen agenda afwerkt, maar in stilte werkt. Maar waarbij je wel af en toe iets kunt vragen, of vertellen. En samen lezen en studeren is voor velen een fijne motivatie, omdat het samen doet.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie