Afbeelding
Eric van Lieshout

Nog veel onduidelijkheid rond schietpartij voor studentencampus Opaallaan

14 juli 2020 om 10:04 Overig

HOOFDDORP Er was dinsdagochtend nog veel onzeker wat er is gebeurd maandagmiddag om 13.15 uur bij de studentencampus aan de Opaallaan. De politie wil slechts via een persbericht naar buiten treden en geen vragen beantwoorden. Later op dinsdag volgt mogelijk een tweede bericht. Duidelijk is dat er een man is doodgeschoten bij Toren 1. Kort daarna is een andere man een paar honderd meter verderop opgepakt. Een tweede persoon is nog voortvluchtig, alhoewel er ook sprake zou kunnen zijn van slechts één dader, zo melden bronnen. Een zoektocht per helikopter, gesteund door agenten op motor, leverde in elk geval geen resultaat op. Ook is een speurhond kon niets vinden. 

Gisteren liet de politie nog weten goede hoop te hebben de tweede verdachte snel te pakken, maar kon vanochtend nog niet zeggen hoe de zaak er voor staat. We hopen snel te kunnen melden wat de toedracht was van de moord en waar de eventuele tweede man is. In de omgeving heerst grote onrust en die wordt alleen maar weggenomen wanneer alle betrokkenen zijn gepakt.

Wat we nu weten: Er is een moord gepleegd maandag 13.05 uur op de Opaallaan, twee mannen zijn gevlucht. Eén per auto, die is snel gepakt. Eén te voet, die is waarschijnlijk nog vrij. Het slachtoffer is enige tijd gereanimeerd, maar dit mocht niet baten.

GETUIGEN De politie vraagt mensen die getuige zijn geweest zich te melden via 0900-8844. Met name mensen die beelden hebben gemaakt worden opgeroepen deze te delen met de politie. 

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie