Afbeelding
Eigen foto

Illegale vuilstort Pinksterbloemstraat Nieuw-Vennep doorlopende ergernis

15 juli 2020 om 08:53 Natuur en milieu

NIEUW-VENNEP Omwonenden van de Pinksterbloemstraat in Nieuw-Vennep ergeren zich dood aan de troep op straat, die je kan vergelijken met een illegale vuildumpplaats.

Bewoner Clay Lynch van nummer 12: "Dat het uiteindelijk een gebed zonder end is is wel duidelijk. Men blijft deze plek als vuilstortplaats gebruiken. Dat is bij een hoop buurtbewoners een doorn in het oog. Iedere keer wordt er een melding gemaakt naar de gemeente Die maakt vervolgens weer een melding bij De Meerlanden. De Facebookgroep 'Je bent een echte Venneper als'.. ontploft weer iedere keer als ik een melding maak over een nieuwe dumping. Mensen leren het niet af om steeds weer puin te gooien en er een onhygiënisch zooitje van te maken waar ongedierte op af komt. Zelf als De Meerlanden de troep heeft opgeruimd, is de volgende dag weer een puinhoop. Een schreeuw naar de gemeente voor bebording voor de plaats delict, zoals verboden vuil te storten gebeurt niet. We zijn er al een poos mee bezig. Zelfs Handhaving is geweest, maar een boete uitschrijven voor overtreders gebeurt niet. Ondanks dat er door buurtbewoners adressen worden gevonden in het puin, mag er niet op bekeurd worden. Ja dan is het einde zoek."
De gemeente laat Lynch weten begrip te hebben voor de onvrede, maar dat De Meerlanden momenteel wegens drukte niet meer kan doen dan nu het geval is. En dat het afvalprobleem ook elders in het land voorkomt, mede door de coronatijd.

BOETE De kosten van een boete op illegaal dumpen van afval is overigens flink omhoog gegaan. Wie illegaal afval dumpt kan een rekening verwachten van 104 euro.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie