Afbeelding
Pr

Tallon Griekspoor oogst bewondering bij tennisclub De Kikkers

19 juli 2020 om 15:00 Tennis

NIEUW-VENNEP Toptennisser Talon Griekspoor oogstte veel bewondering tijdens een clinic bij tennisclub De Kikkers in Nieuw-Vennep. Daar vond in deze week het jaarlijkse jeugdtenniskamp plaats voor leden en niet-leden. Maar liefst 66 kinderen waren één of meerdere dagen van de partij. Elke dag werden er met veel plezier allerlei tennis- en sportactiviteiten gedaan op het park.

Op woensdag vond er een tennisclinic plaats met de Vennepse toptennisser Tallon Griekspoor, de nummer 3 van Nederland en de nummer 199 van de wereld. Iets waar de kinderen al de hele week naar uitgekeken hadden.

Om 15 uur stonden de kinderen te trappelen om de strijd aan te gaan met Tallon. De kinderen waren in zeven groepen verdeeld en elk kwartier werd er doorgedraaid zodat iedereen een kwartier tegen Tallon kon tennissen. Per baan vond er steeds een andere tennisactiviteit plaats zoals wedstrijdje spelen tegen de trainer, door de mond van een houten clown slaan en rondje om de wereld.

Tallon Griekspoor stond op het centercourt. Bij hem probeerden de kinderen de bal zo lang mogelijk in het spel te houden. Daarna mochten ze proberen een punt te winnen van Tallon. Dat viel nog niet mee, de kinderen kwamen er snel achter dat hij echt heel goed is. Elke bal, kort of lang, hard of zacht, speelde hij met speels gemak terug. Toch lukte het de kinderen om punten van hem te winnen, dit onder luid gejuich van het publiek dat in grote getale aanwezig was. Na de clinic voor de jeugd mochten de senioren aantreden tegen Tallon. Ook zij hadden het reuze naar hun zin, het komt niet elke dag voor dat je tegen de nummer 3 van Nederland een balletje mag slaan.

Na de clinics kon het publiek kijken naar de demonstratiewedstrijd. Tallon dubbelde samen met de trainers Kay de Koker, Michael Rusman en Frank Harrak. Het publiek kreeg fantastische punten voorgeschoteld. Daarna nam Tallonuitgebreid de tijd om handtekeningen uit te delen, handtekeningen die gezet werden op shirts, petjes, tassen en tennisballen.

Vol enthousiasme ging iedereen na de demonstratiewedstrijd naar huis, gemotiveerd om net zo’n goede tennisser te worden als Tallon.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie