Afbeelding
DarkoStojanovic pixabay

GGD Kennemerland extra alert na coronauitbraak Hillegom

21 juli 2020 om 10:50 Corona

HAARLEMMERMEER De GGD Kennemerland is extra waakzaam nadat er in Hillegom in korte tijd zeker 23 mensen zijn besmet met het coronavirus. Zo meldt de gezondheidsorganisatie tegen mediapartner NH Nieuws. 

GGD Hollands Midden, waar Hillegom onder valt, deed een bron- en contactonderzoek en daaruit kwam naar voren dat café De Kleine Beurs een rol heeft gespeeld in de verspreiding van het virus. Het gaat, volgens de GGD, om mensen met milde klachten die zich niet hebben laten testen of gewoon door zijn blijven werken.

Afgelopen zaterdag werd bekend dat in huisartsenpost Pionier in Nieuw-Vennep ook een aantal medewerkers besmet zijn geraakt. 

De GGD is bezorgd over het vele woon-werkverkeer tussen het Zuid-Hollandse Hillegom en regio Kennemerland, maar treft vooralsnog geen extra maatregelen. Wel is de GGD alert, omdat zij zich ook afvragen of de uitbraak gevolgen heeft voor de aangrenzende dorpen en steden. De GGD Kennemerland houdt daarom nauw contact met de GGD Hollands Midden en andere gezondheidsorganisaties in de regio. Daarnaast worden de resultaten van de onderzoeken op de testlocaties nauwlettend in de gaten gehouden.

De regel dat iedereen die klachten heeft en denkt besmet te zijn, zich moet laten testen, blijft gelden. Tot nu toe is er nog weinig bekend over de gevolgen van de uitbraak in Hillegom voor de inwoners van Kennemerland.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie