Het monument in Hoofddorp met kransen.
Het monument in Hoofddorp met kransen. Gemeente Haarlemmermeer

Oproep om lijst van nabestaanden WO2 te controleren

23 juli 2020 om 12:10 Overig

HAARLEMMERMEER De gemeente doet op haar website InfoMeer een oproep een lijst met nabestaanden van slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te controleren. Ter nagedachtenis worden voor overleden inwoners uit Haarlemmermeer op verschillende locaties opgeteld 150 gedenkkeien neergelegd. De lijst met namen van mensen voor wie een kei wordt neergelegd, staat op de website van de gemeente.

Op de gedenkkei komen naam van het slachtoffer, geboortedatum en datum van overlijden. Om ervoor te zorgen dat alle gegevens op de lijst kloppen, is de vraag aan de inwoners van Haarlemmermeer om, waar mogelijk, deze lijst te controleren. "Misschien is de lijst van slachtoffers niet compleet. Inwoners die een naam missen op de lijst, kunnen deze doorgeven. Aan de hand van aan een aantal criteria wordt getoetst of iemand alsnog in aanmerking komt. Ook is het mogelijk om een andere plaats voor een gedenkkei door te geven. Reageren op de lijst kan tot 1 september 2020," zo luidt de oproep.

ONTHULLING in oktober worden de gedenkkeien op de verschillende locaties in haarlemmermeer officieel onthuld. In verband met de coronarichtlijnen is het nodig om een schatting te kunnen maken van het aantal belangstellenden bij deze onthullingen. Nabestaanden van de slachtoffers en inwoners van Haarlemmermeer kunnen hun belangstelling plus de naam voor welk slachtoffer zij komen, mailen naar: 75jaar@haarlemmermeer.nl. De gemeente Haarlemmermeer neemt contact op met alle belangstellenden. De datum van de onthulling wordt in september bekend gemaakt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie