Het veld heeft vele gaten.
Het veld heeft vele gaten. Milco Numan

Ingezonden brief: Ongenoegen over gang van zaken rond honkbalstadion

24 juli 2020 om 12:48 Overig

HOOFDDORP Via een ingezonden brief deelt honkballiefhebber en lezer Milco Numan zijn ongenoegen over de gang van zaken betreffende het honkbalstadion van Hoofddorp. Zondag brengt HCnieuws Premium online een artikel over de slechte speelbaarheid van het veld.

Al enige tijd lees ik met interesse en afschuw de berichtgeving over het honkbalstadion van Hoofddorp Pioniers. Enerzijds gaat het me aan het hart, omdat ik daar als sportliefhebben graag kom, maar aan de andere kant stoort het mij als inwoner van en belastingbetaler in de Haarlemmermeer dat er met grote regelmaat forse bedragen moeten worden opgehoest vanuit gemeenschapsgelden om de accomodatie te onderhouden. 

Waarom is hoofdaanjager de dans ontsprongen?  

Een van de zaken die mij nog het meest steekt is dat de hoofdaanjager van dit megalomane plan om Major League Baseball naar de polder te halen door ons op te zadelen met dit veel te dure en bijna niet te onderhouden sportcomplex, de dans is ontsprongen en geen enkele negatieve gevolgen lijkt te ondervinden van deze bestuurlijke grootheidswaanzin. Sterker nog, na eerst te zijn 'gepromoveerd' tot burgemeester van Rijswijk, is nu Zoetermeer aan de beurt. Zou daar ook weer zo'n belachelijk stempelproject worden gerealiseerd? De tijd zal het leren,  maar ik dwaal af.Tot mijn ontsteltenis lees ik in HC Nieuws van 7 juli dat er een voorstel is gedaan vanuit het college om "eenmalig" ruim driekwart miljoen euro te investeren en dan tien jaar lang, ieder jaar weer garant te staan voor een blaashal?!

Naast het al jaren soms niet werkende scorebord, blijkt ook het veld niet wedstrijdfit te zijn

 
Nu ben ik het vrijwel nooit eens met Paul Meijer van Forza, maar voor deze keer maak ik graag een uitzondering, misschien is verkoop of desnoods opheffing wel de beste optie om deze chronische financiële bloeding voor eens en voor altijd te stoppen.
Ik ben erg benieuwd of er bekend is hoeveel geld er in de loop der jaren door de gemeente is bijgespijkerd om het honkbalstadion open te houden, maar het heeft naar mijn mening allemaal niet mogen baten. Toevallig was ik begin van deze maand even op het honkbalcomplex en ik was onaangenaam verrast door de slechte staat van onderhoud van ons eerst Major-League-waardige honkbalveld
Naast het al jaren soms niet werkende scorebord, blijkt ook het veld niet wedstrijdfit te zijn: veel kale plekken op het gras, veel onkruid op het veld ... ook de wedstrijden voor het vlaggeschip van Hoofddorp Pioniers moeten volgens de KNBSB-app op de bijvelden (of elders) worden afgewerkt: voor aanstaande zaterdag staat Pioniers - DSS gepland op veld 2 en volgende week donderdag staat de avondwedstrijd Hoofddorp - HCAW nota bene gepland op het veld van RCH in Heemstede.

 Als ik het zo snel bekijk, dan staat er voor dit seizoen geen enkele wedstrijd gepland op het hoofdveld. Het is een schande dat er zoveel geld wordt ondoelmatig wordt verkwanseld, terwijl dit op vele andere manieren nuttig besteed had kunnen worden. Ik blijf jullie berichtgeving over het honkbalstadion met interesse volgen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie