Kort na de schietpartij op de Opaallaan deed de politie onderzoek naar de toedracht.
Kort na de schietpartij op de Opaallaan deed de politie onderzoek naar de toedracht. Eric van Lieshout

Slachtoffer schietpartij Hoofddorp doodgeschoten om wat hasj

27 juli 2020 om 12:08 Misdaad

HOOFDDORP Het 19-jarige slachtoffer dat op 13 juli voor een flat op de Opaallaan in Hoofddorp werd doodgeschoten, is volgens het Parool, Miriondy Leuteria uit Amsterdam. Hij zou met vrienden een paar honderd gram hasj willen kopen. De schutter was vermoedelijk ook een vriend van hem.

Vlak na de schietpartij werd een 20-jarige man uit Amsterdam aangehouden in de omgeving van de schietpartij. Enkele dagen daarna werden nog twee 19-jarige Amsterdammers aangehouden.

Wat er precies gebeurd is, is twee weken na de schietpartij, nog steeds een raadsel. De reden waarom het fatale schot is gelost, is niet bekend gemaakt.

Volgens het Parool hadden het slachtoffer en zijn vrienden geen banden met de zware criminaliteit. Ze komen uit normale gezinnen uit de Bijlmer en hadden allen hun middelbare school afgemaakt. Geen van hen had een strafblad of banden met andere (drugs)criminelen. De groep vrienden waren fanatieke sporters. Leuteria doorliep als talentvolle verdediger de jeugdselecties van FC Amsterdam en stapte daarna over naar de Legmeervogels in Uithoorn. De vrienden wilden na hun middelbare school naam maken als rappers.

Het is onbekend waarom de groep vrienden voor zo'n dergelijke 'kleine' hoeveelheid naar Hoofddorp kwam, terwijl zulke hoeveelheden in Amsterdam 'ruim voorhanden' is. Leuteria zou de koop sluiten met de verkopers, toen het schot viel. Opgeroepen hulpdiensten hebben hem nog enige tijd gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. Het is waarschijnlijk geen liquidatie geweest, al is nog onduidelijk wie er geschoten heeft. Wie de verkopende partij was, en met hoeveel personen zij waren, is nog onbekend.

De drie vrienden van het slachtoffer moeten van de onderzoeksrechter voorlopig in de cel blijven en zitten 'in beperkingen'. Zij mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

De politie heeft getuigen gevraagd om camerabeelden in te sturen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie