Het veld van de Pioniers ligt er abominabel bij.
Het veld van de Pioniers ligt er abominabel bij. Milco Numan

'In september is hoofdveld Pioniers weer speelklaar'

31 juli 2020 om 12:22 Honkbal

HOOFDDORP Deze weken speelt Pioniers gedwongen op het tweede veld. Onzeker was wanneer het aangetaste hoofdveld weer speelklaar is. Volgens een gemeentewoordvoerder kunnen honkballiefhebbers vanaf september weer plaatsnemen op de fraaie tribunes van het stadion. Omdat verwacht werd dat er door de coronabeperkingen langer niet gespeeld zou worden, was de gemeente overgegaan op groot onderhoud nadat er problemen met het veld waren ontstaan. Die keuze is verkeerd uitgepakt. 

“Eerder dit jaar zaten er engerlingen in het gras", legt de woordvoerder uit. "Deze beestjes eten het gras en de wortels op. Dit probleem moesten we verhelpen. Doordat er door de coronamaatregelen niet gespeeld mocht worden (landelijke maatregel), is er meteen groot onderhoud aan het veld uitgevoerd. Het speelseizoen voor honkbal is van april tot en met oktober. In de eerste instantie was de datum voor het weer kunnen sporten op sportvelden 1 september. Dit gaf de gemeente en de club de gelegenheid om het veld grondig aan te pakken."

"In de tussentijd is de coronamaatregel voor buitensporten versoepeld en kon er vanaf juli weer gesport worden. Voor het onderhoud van het veld was er inmiddels geen weg terug meer. Het hoofdveld is dus nog niet speelklaar. De weersomstandigheden bepalen hoe snel een veld kan herstellen. We hopen dat er snel weer gespeeld kan worden, maar we gaan uit van september.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie