Afbeelding
Joop Touw

Wordfeud als basis contact tussen vrijwilliger en kwetsbare

29 juli 2020 om 15:54 Maatschappelijk

HAARLEMMERMEER Welzijnsorganisatie MeerWaarde start met WoordVriend. Voor kwetsbare inwoners met bijvoorbeeld een psychische of verstandelijke problematiek, voor eenzame inwoners en migranten kan dit initiatief zorgen voor minder eenzaamheid, nieuwe contacten en een betere taalvaardigheid. Het online spel Wordfeud is hiervoor de basis.

WoordVriend biedt kansen om kwetsbare inwoners met elkaar en aan anderen te verbinden. Vrijwilligers hebben hierin een belangrijke rol. Bij het spel Wordfeud, de digitale versie van Scrabble, is het ook mogelijk om met elkaar te chatten. Daardoor is het geschikt om in te zetten als verbinding om nieuwe en bestaande sociale relaties te leggen en te onderhouden in de eigen wijk. Vanuit die online verbinding kan ook persoonlijk contact ontstaan.

Meer dan 100 inwoners bieden op het platform Haarlemmermeervoorelkaar al hulp aan kwetsbare inwoners. Het doel van dit project WoordVriend is om 50 tot 100 inwoners in Haarlemmermeer met elkaar te verbinden. Met dit initiatief worden inwoners op basis van deze gedeelde interesse met andere inwoners uit de wijk verbonden. Buurtbewoners komen zo met elkaar op een laagdrempelige en redelijk anonieme manier in contact. Dit contact kunnen ze samen uitbouwen, ook na de coronacrisis. Alle inwoners met belangstelling voor het spel kunnen deelnemen. Door de anonimiteit krijgen kwetsbare inwoners die meer moeite hebben met sociaal contact ook de kans om mee te spelen. Zonder dat hun persoonlijke situatie andere inwoners op afstand houdt.

Meer informatie via Nathalie Beltman, sociaal makelaar MeerWaarde: nathalie.beltman@meerwaarde.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie