Afbeelding
TON HOFSTRA FOTO

Ook Meerlive valt ten prooi aan Covid-19 en gaat niet door

5 augustus 2020 om 16:16 Evenementen

HOOFDDORP Dit jaar gaat ook het muziekfestival Meerlive niet door. Het festival zou van 3 tot en met 6 september plaatsvinden in het centrum van Hoofddorp.  Zowel organisator Martin Langeveld als de volledige Raad van Advies zijn na lang beraad tot deze beslissing gekomen. 

"Er is vanaf half maart gezocht naar alternatieven en er zijn enorm veel ideeën de revue gepasseerd", laat Martin Langeveld weten. "De conclusie is dat daar waar Meerlive voor staat; een live muziek evenement waar jong en oud elkaar ontmoeten, waar gezongen en gedanst moet worden, met de huidige regelgeving, die aan verandering onderhevig is, niet georganiseerd kan worden." 

Ook de gezondheidsrisico’s voor het publiek en vrijwilligers zijn te groot, omdat de voorwaarden gewoonweg niet te handhaven zijn. "Als het publiek net zo enthousiast is als de vorige jaren, dan kunnen we concluderen dat een megafeest met zoveel publiek niet verantwoord is", gaat Langeveld verder.  "Wij willen van Meerlive het leukste, tofste en gezelligste feest van het jaar maken, met de restricties van dit moment, weten wij dat Meerlive niet het feest gaat zijn waar wij met zijn allen naar uitkijken."

Het niet doorgaan van Meerlive 2020 betekent dat de organisatie helemaal los kan gaan met het plannen van de editie in 2021 wat van 2 tot en met 5 september plaats gaat vinden, want als we iets doen, dan doen we het goed. "Ik denk en ik hoop dat we wat artiesten die we voor dit jaar hadden geboekt door kunnen schuiven naar 2021", besluit Langeveld."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie