Afbeelding
Eric van Lieshout

Twee verdachten aangehouden na overval Kruidvat in Zwanenburg

25 augustus 2020 om 15:25 Overig

ZWANENBURG Een 15-jarige jongen uit Haarlemmermeer is kort na een overval op de Kruidvat aan de Dennenlaan door de politie aangehouden. De gewapende overval heeft zondagmiddag rond 17.00 uur plaatsgevonden op het Kruitvat in Zwanenburg.

De overvaller bedreigde het aanwezige personeel met een steekwapen en ging er met een geldbedrag vandoor. Hij bleek weggereden te zijn op een zwarte scooter. Niemand raakte bij de overval (lichamelijk) gewond. De politie heeft direct een onderzoek ingesteld en dankzij bruikbare informatie van getuigen kwamen zij een verdachte op het spoor. Deze verdachte, een 15-jarige inwoner uit Haarlemmermeer, is zondag aangehouden. De politie heeft een scooter en overige spullen in beslag genomen.

Maandag werd ook een tweede verdachte aangehouden. Deze verdachte, een 22-jarige inwoner en eveneens afkomstig uit Haarlemmermeer, is aangehouden op verdenking van medeplichtigheid. De recherche zet het onderzoek voort.

GETUIGENOPROEP Na de overval werd ook buurtonderzoek gehouden en is met een politiehond gezocht naar sporen. De recherche is nog op zoek naar getuigen die informatie hebben over de zwarte scooter. Na de overval reed de scooter over de Polanenstraat in Halfweg en ontstond er bijna een aanrijding met een kind. De recherche is nog op zoek naar getuigen van deze bijna-aanrijding.

Mensen die mogelijk iets gezien hebben van deze bijna-aanrijding op de Polanenstraat, worden vriendelijk verzocht zich te melden bij de recherche in Haarlem via tel.nr. 0900-8844.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie