Maxim Dekker letterlijk met de pen in zijn handen
Maxim Dekker letterlijk met de pen in zijn handen PR/Ed van de Pol

Oud-jeugdspeler SCW Maxim Dekker naar AZ

1 september 2020 om 20:30 Voetbal

RIJSENHOUT Maxim Dekker (16), voormalig jeugdspeler en trouwe supporter van SCW heeft zijn eerste profcontract getekend bij AZ. Als klein kind viel Maxim zijn liefde voor de voetbal al op. Maxim voetbalde ook graag met de oudere jongens uit het dorp om zo uitgedaagd en steeds beter te worden. Maxim is na SCW via VVC en AFC nu bij AZ aangekomen. Hoe is het me hem?

Wat heb je met SCW?

“SCW is voor mij een gezellige dorpsvereniging waar mijn zusje in MO17 speelt en waar mijn vrienden spelen. Een aantal van de oudere jongens waar ik voorheen mee op het pleintje voetbalde spelen inmiddels in de selectie. Ik probeer regelmatig bij trainingen of wedstrijden te kijken als dat mogelijk is met mijn eigen voetbalschema. SCW is een mooie en leuke vereniging, waar ik graag kom”.

Hoelang heb je bij SCW gevoetbald?

“Ik heb van mijn 5de tot mijn 7de m mijn 7e bij SCW in de F3, F2 en F1 gevoetbald. Drie jaar ben ik daar dus zelf voetballend lid geweest. Nu trap ik daar nog wel eens een balletje met mijn vrienden.

Altijd al prof willen worden?

“Ja, dat wist ik al heel vroeg. Ik heb altijd veel voetbal gekeken, veel getraind, jaren op zondag extra getraind en heb mijn leefstijl aangepast. Bij AFC was het moment dat het duidelijk moest gaan worden of het wel of niet zou gaan lukken. Ik heb er zelf altijd in geloofd en mijn ouders hebben mij het vertrouwen gegeven. Mijn ouders hebben me altijd ondersteund en mijn moeder heeft veel heen en weer gereden.

Van AFC naar AZ, hoe ging dat?

“Ik speelde vanaf mijn 11de voor Jeugdplan Nederland. Op mijn 12de werd ik door diverse Betaalde Voetbal Organisaties benaderd en heb ik gekozen om stage te lopen bij AZ en Feyenoord. Uiteindelijk heb ik voor AZ gekozen en speel ik daar vanaf mijn 13de jaar”.

Oranje?

“De eerste keer dat ik voor Oranje mocht spelen was in Oranje O14. Tot nu toe heb ik bij alle wedstrijden van O14, O15 en O16 mogen aansluiten. Ik heb interlands gespeeld tegen Tsjechië, Japan, Spanje, Hongarije, België, Duitsland, Portugal en Columbia”.

Maxim heeft interessante voorganger. Calvin Stengs begon met voetballen bij DIOS. Hij maakte op 14 december 2016 zijn debuut in het eerste elftal van AZ en speelde al een wedstrijd als volwaardige Oranje-speler.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie