De IJzerbar aan de Kruisweg staat symbool voor kracht, dat is herkenbaar zowel in de naam als in de aankleding.
De IJzerbar aan de Kruisweg staat symbool voor kracht, dat is herkenbaar zowel in de naam als in de aankleding. Jan Aukes

Ijzersterke formule voor de IJzerbar

2 september 2020 om 10:00 Zakelijk

HOOFDDORP Een nieuw restaurant beginnen in deze coronatijd, daar droomt niemand van. Maar Robert en Melissa lieten zich niet stoppen. Onlangs openden zij aan de Kruisweg de IJzerbar, in het pand waar eerder de Pimpernel was gevestigd.

“We zijn echte ondernemers. Dan weet je dat je bij je plannen problemen gaat tegenkomen. En corona bracht nog een extra uitdaging. Gelukkig hebben we alles met creativiteit kunnen oplossen. We hebben de IJzerbar de intieme uitstraling kunnen geven die ons voor ogen stond, terwijl we goed kunnen werken volgens de RIVM-voorschriften. We wilden dat wie binnenloopt zegt: ‘hier is het gezellig, dat kan dus toch nog”.

Gezien de eerste enthousiaste reacties, is dat gelukt.

HORECA-TRIO De IJzerbar is niet hun eerste horecaproject. “We zijn indertijd aan de Parellaan begonnen met Bob & Frank, catering, cocktails en events. Ons team kwam langs op bedrijfslocaties of bij de mensen thuis. Maar steeds vaker hoorden we: hebben jullie ook een eigen locatie voor een verjaardag of party? Daar besloten we op in te spelen. Bij café Rio aan de Hoofdvaart (eerder Vitesse) vonden we een plek, waar we prima gasten kunnen ontvangen. Uiteindelijk kwam daar een nieuw initiatief uit voort, want mensen gaven aan dat er best behoefte was aan een leuk, trendy restaurant. Een plek waar je even binnenloopt voor koffie, maar ook gezellig afspreekt voor de lunch, een borrel of een compleet diner. Voor iedereen en elke portemonnee. Die gesprekken met klanten blijven hangen, je gaat ermee aan de slag en als er dan ook nog zo’n toplocatie in beeld komt als dit karakteristieke pand, dan wil je er voor gaan, corona of niet. Zo ontstond de IJzerbar.”

ELK WAT WILS Samen met Marck Stam, de man voor de keuken, ontwikkelden Robert en Melissa een ijzersterke formule. IJzer, symbool voor kracht, is zowel herkenbaar in de naam als de aankleding. “Metalen accenten en sfeervolle tinten zorgen voor een warme uitstraling. Voor onze menukaart hanteren we het motto: niet-vega en vega vinden hier kwaliteit op gelijk niveau. Voor de kleine trek is er een simpel broodje of salade, voor wie meer wil eten een compleet diner, met bijvoorbeeld een steak Tomahawk of een lekker visje. En de vega’s? Proef eens couscous met pompoensteak, spinazietaart, of avocado met notenkruimel en geitenkaas. Heel betaalbaar en ook de kids kunnen volop meedoen.

PRIVATE DINING Robert en Melissa ontvangen hun gasten niet alleen in de benedenruimte. “Op de eerste verdieping hebben we onze private dining room, waar volgens de coronavoorschriften zo’n 20 mensen bij elkaar kunnen komen. Dus een feestje met een groep? Van harte welkom. Onze private dining room heeft een eigen personeelsteam en is buitenom bereikbaar. En gewoon lekker buiten een hapje of drankje doen? Kom dan uitblazen op ons zomerse terras.”

De IJzerbar, Kruisweg 959, Hoofddorp. Tel. 023-7434667, menu en reserveringen: ijzerbar.nl

Door Anja Maas

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie