ZZP'ers bij elkaar tijdens een netwerkbijeenkomst elders in het land.
ZZP'ers bij elkaar tijdens een netwerkbijeenkomst elders in het land. Mirjam van Zweeden

Haarlemmermeer geeft via 'Zaai' startende ZZP'er steuntje in de rug

3 september 2020 om 09:45 Zakelijk

HAARLEMMERMEER De gemeente is op zoek naar Zelfstandige Professionals (ZP’ers) en startende ondernemers in Haarlemmermeer voor het nieuwe coachtraject van Zaai, dat start in januari.

De Zaai deelnemers van 2020 hadden een ander traject dan deelnemers in voorgaande jaren. Vanwege de coronamaatregelen was het vanaf half maart niet langer mogelijk om fysieke bijeenkomsten te organiseren en moest worden overgestapt op virtuele bijeenkomsten. Het is nu weer langzaam mogelijk om fysieke bijeenkomsten te organiseren. De organisatoren hopen dat deelnemers in 2021 weer een regulier traject geboden kan worden.

In maart van dit jaar telde de gemeente meer dan 8,100 ZP’ers in uiteenlopende sectoren als zakelijke dienstverlening en de bouw maar ook in de landbouw en de horeca. Maar niet iedere startende ondernemer beschikt over de commerciële vaardigheden om zijn of haar bedrijf naamsbekendheid te geven en succesvol te maken. Daarom helpt de gemeente sinds 2015 startende ondernemers door middel van Zaai om succesvol te groeien.

Mijn opa zei altijd: een goede middenstand is goud voor het land

Wethouder Johan Rip: “Mijn opa zei altijd: een goede middenstand is goud voor het land. En zo is het! De gemeente Haarlemmermeer koestert haar ondernemers en stimuleert ondernemerschap. Via Zaai Haarlemmermeer bieden we startende ondernemers persoonlijke coaching, masterclasses en netwerken. Met die handvatten kunnen deelnemers hun bedrijf succesvoller maken, nieuwe inzichten krijgen in het ondernemerschap en een netwerk binnen ondernemend Haarlemmermeer creëren.”

Tijdens het programma werken de deelnemers aan hun zakelijke en persoonlijke groei door middel van coaching en masterclasses. Daarnaast worden deelnemers tijdens verschillende netwerkbijeenkomsten verbonden aan andere lokale ondernemers.

Zaai is bedoeld voor startende ondernemers of ZP’ers die gevestigd zijn in Haarlemmermeer en niet langer dan drie jaar bezig zijn met hun bedrijf. Het bedrijf moet ingeschreven staan bij de KvK, operationeel zijn en omzet behalen. Deelname aan Zaai is kosteloos maar van deelnemers wordt wel inzet verwacht. Er is plek voor maximaal 20 deelnemers.

Aanmelden kan tot en met 1 december via het aanmeldingsformulier op de ZAAI-website. Na de sluiting van de inschrijving wordt een voorselectie gemaakt. De geselecteerde kandidaten worden in december uitgenodigd om een elevator pitch te houden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie