Vrijwilligers van De Heimanshof
Vrijwilligers van De Heimanshof Gerda van Enk

45 jaar De Heimanshof: feest van de natuur

3 september 2020 om 15:56 Natuur en milieu Deel je nieuws

In het weekend van 5 en 6 september wordt in de hele wereld Fête de la nature gevierd. Ook in heemtuin De Heimanshof in Hoofddorp vieren we het feest van de natuur. We combineren dit met een verjaardagsfeestje vanwege ons 45-jarig bestaan. Van 13.00 tot 17.00 uur zijn er diverse educatieve activiteiten in de tuin voor jong en oud zoals rondleidingen, speurtochten, een verhalenvertelster en honing slingeren. Alle activiteiten worden corona-proof ingericht onder meer met eenrichtingsverkeer in tuin en kassen.

Op zaterdag kunnen bezoekers zelfstandig een educatieve speurtocht door tuin en kassen maken en plantjes kopen. Aan het eind van de middag is er een feestje speciaal voor alle vrijwilligers en leden van De Heimanshof.

Op zondag zijn er naast de speurtocht ook begeleide rondleidingen in kleine groepjes. Anneke Wegman van het IVN Natuureducatie geeft tips over hoe u uw tuin diervriendelijk(er) kunt inrichten. Verhalenvertelster Tiny Neeleman van vertelgroep De Schatkist draagt die middag twee keer een aantal natuurverhalen voor. Bij de bijenstal vertelt imker Nol van Burik over het leven van de bijen en gaat honing slingeren. Deze echte Heimanshof-honing is ook te koop het hele weekend. Er zijn ook inheemse plantjes, boekjes en fruit te koop. Kinderen kunnen op het blotevoetenpad verschillende ondergronden (zand, stenen, klei etc) ervaren en spelen in de natuurspeelplaats, de Struintuin.

De Heimanshof had graag groter uit willen pakken op haar verjaardag maar vindt het vanwege de huidige situatie rond het coronavirus niet verantwoord. De Kijkdoos en de toiletten blijven daarom gesloten, er worden geen drankjes of etenswaren verkocht en bezoekers moeten zich registreren bij binnenkomst. Veiligheid van bezoekers en vrijwilligers staat op dit moment voorop.

Fete de la nature is ontstaan in Frankrijk en nodigt iedereen in de hele wereld uit om samen het feest van de natuur te vieren. Overal in het land vinden activiteiten plaats die te vinden zijn op www.fetedelanature.nl

 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie