ARC_IMAGE 1581004_35 mysteryland-1.jpg
ARC_IMAGE 1581004_35 mysteryland-1.jpg Ton Dijkstra/BDU

Strijd tegen corona: Halt toeroepen aan illegale feesten in regio Haarlemmermeer

18 september 2020 om 20:46 Corona

HAARLEMMERMEER In veiligheidsregio Kennemerland worden illegale feesten tegengegaan door gebieden aan te wijzen waar ‘s nachts geen mensen aanwezig mogen zijn. Dat is een van de maatregelen waarmee de Veiligheidsregio Kennemerland verspreiding van het coronavirus de kop in wil drukken, heeft de Veiligheidsregio vrijdag bekendgemaakt.

In de afgelopen week is het aantal coronabesmettingen toegenomen in de veiligheidsregio Kennemerland waartoe ook de gemeente Haarlemmermeer behoort. Hierdoor is Kennemerland boven de signaalwaarde gekomen van 7 positief geteste personen per 100.000 inwoners. Als een veiligheidsregio meerdere dagen boven de waarde van 7 uitkomt, gaat de situatie van waakzaam naar zorgelijk. Om deze situatie onder controle te krijgen neemt Veiligheidsregio Kennemerland extra maatregelen.

Het aantal besmettingen blijft stijgen. Een analyse van de GGD laat zien dat veel besmettingen plaatsvinden onder jongeren, in huiselijke kring en op het werk. In Kennemerland vallen afgelopen week met name de besmettingen op scholen, bij zorginstellingen en sportverenigingen op.

“We zijn allemaal klaar met Corona, maar Corona is niet klaar met ons”, zegt Marianne Schuurmans, voorzitter van Veiligheidsregio Kennemerland. “Op dit moment is 1 op de ongeveer 250 mensen in Nederland besmettelijk en in Noord-Holland is de kans nog groter dat u iemand tegenkomt die besmet is, die bij u op bezoek komt of net als u aanwezig is op een feestje. We zijn dus genoodzaakt deze maatregelen te nemen om zo snel mogelijk het stijgende aantal besmettingen een halt toe te roepen. Dit kan alleen als we met elkaar onze schouders eronder zetten. Juist nu, met de herfst en dus het griepseizoen in aantocht.”

MAATREGELEN Overkoepelend zijn 3 maatregelen afgekondigd die vanaf zondag 20 september om 18:00 uur ingaan:

Bij gelegenheden met een horecavergunning stopt de inloop van gasten om middernacht. Dan gaat ook de muziek uit. Om 01.00 uur sluiten deze gelegenheden.

Er komt een verbod om je op te houden in gezelschappen van meer dan 50 personen. Dit geldt voor bijvoorbeeld feesten, borrels en uitjes voor groepen van deze grootte. Dit geldt zowel binnen als buiten. Op deze regel zijn een aantal uitzonderingen van kracht, zoals demonstraties, religieuze bijeenkomsten, uitvaarten, en dans- en theaterbeoefeningen.

Voor samenkomsten met meer dan 50 personen geldt een meldplicht. Dit geldt bijvoorbeeld voor een publiekelijk toegankelijke concerten in een park. Op deze meldplicht geldt een uitzondering voor bijvoorbeeld gelegenheden met een horecavergunning, religieuze bijeenkomsten, (super)markten, winkels, bibliotheken, culturele instellingen en vergelijkbare locaties waar er sprake is van een doorstroom van bezoekers.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie