Afbeelding
PR

Zoeken naar plekje in Hoofddorp is verleden tijd met parkeerapp

20 september 2020 om 15:39 Verkeer en vervoer

HOOFDDORP Als het aan wethouder Marja Ruigrok ligt hoeft straks niemand meer te zoeken naar een vrije parkeerplaats in Hoofddorp. Een speciale parkeerapp moet de oplossing bieden. Daarom startte de gemeente vrijdag samen met Tango en Spotten een pilot om beschikbare parkeerplekken in Hoofddorp via een speciale parkeerapp snel vindbaar te maken en hierop de reisroute en geschatte reistijd aan te passen.

De app geeft gemak en moet voorkomen dat automobilisten onnodig een rondje rijden op zoek naar een parkeerplaats met tijdsverlies en luchtvervuiling tot gevolg. Wie in Hoofddorp woont en of werkt en er dus geregeld moet parkeren, kan de app gratis downloaden in de Google Play store en de komende maanden gratis testen.

“Als wethouder Verkeer en Vervoer vind ik het erg belangrijk om in te zetten op slimme en innovatieve mobiliteitsoplossingen. Om tot dergelijke oplossingen te komen moet je experimenten en heb je pilots als deze nodig. Samen met Spotten en Tango onderzoekt de gemeente Haarlemmermeer het komende half jaar de haalbaarheid van een dergelijke applicatie voor met name Hoofddorp en is daarvoor op zoek naar testers.”

Je weet  exact hoeveel tijd je moet incalculeren voor je héle reis inclusief parkeertijd

“De app is te downloaden voor Android. iOS volgt in een latere fase als de applicatie positieve resultaten laat zien”, geeft Erik van Walsum van Tango aan. “Om mee te doen kun je de applicatie nu al gebruiken, je hoeft hem alleen te downloaden via de Google Play store. We vragen de deelnemers feedback over hun bevindingen. Zo kunnen we de app nog beter maken.”

De app werkt als een typische navigatie-app en toont een overzicht van parkeerlocaties in de buurt. Met een druk op het scherm start of stop je een parkeeractie. Ook is er een overzicht te vinden van eerdere parkeeracties. Wethouder Ruigrok: ”De app zorgt voor een goede verdeling van het autoverkeer en voorkomt dat automobilisten tijdens een drukkere periode onnodig rondjes rijden.“

“Je geeft je adres in van je eindbestemming en vervolgens leidt de app je naar de dichtstbijzijnde mogelijkheid voor het vinden van een parkeerplaats. Ook geeft de app precies aan hoeveel tijd je daarna nog nodig hebt om op je eindbestemming te komen. Zo weet je exact hoeveel tijd je moet incalculeren voor je héle reis inclusief parkeertijd.“

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie