Dit jaar staat de Kinderboekenweek in het teken van geschiedenis, met het thema ‘En toen?’
Dit jaar staat de Kinderboekenweek in het teken van geschiedenis, met het thema ‘En toen?’ cpnb

Leuke activiteiten tijdens Kinderboekenweek Haarlemmermeer

21 september 2020 om 11:21 Overig

HOOFDDORP De Kinderboekenweek is van 30 september t/m 11 oktober. Er zijn leuke activiteiten in de Bibliotheek Haarlemmermeer en in het Cultuurgebouw. Dit jaar staat de campagne in het teken van geschiedenis, met het thema ‘En toen?’. Beleef andere tijden tijdens workshops, lezingen en voorstellingen.


MIDDELEEUWSE BOEKENLEGGER Kinderen tussen 2 en 6 jaar kunnen op de aftrap van de Kinderboekenweek op 30 september naar het knutsel -en voorleesuurtje in alle bibliotheekvestigingen in Haarlemmermeer. Daar mag je je eigen Middeleeuwse boekenlegger maken.


KINDERBOEKENFEEST MET JAN TERLOUW Op woensdag 7 oktober kun je komen genieten van bijzondere schrijvers in Schouwburg De Meerse! En wie kan ons beter mee terug in de tijd nemen dan schrijver Jan Terlouw? Hij schreef één van de mooiste boeken over de tijd van toen: ‘De Koning van Katoren’. Ook schrijver Thijs Goverde komt langs. Hij zal deze middag presenteren én vertellen over zijn werk als schrijver én ridder. Na afloop kun je een gesigneerd boeken kopen van Jan Terlouw, Thijs Goverde of een van je favoriete andere schrijvers.


TELETIJDMACHINE Op 7 oktober kun je met je vader, moeder of broertje in een teletijdmachine stappen in de Bibliotheek in Floriande, via een green screen. En de foto, die mag je meenemen als bewijs dat jij een echte tijdreiziger bent.

MILJA PRAAGMAN Op 7 oktober kan iedereen boven de 8 jaar in de Bibliotheek leren ‘toverschilderen’ van niemand minder dan Milja Praagman, bekend van het boek van het meisje en de vlaggetjeslijn.

KINDERBOEKENWEEKGESCHENK Het Kinderboekenweekgeschenk van 2020 is geschreven door Arend van Dam. De schrijver is bekend van o.a. De reis van Syntax Bosselman: Verhalen over de slavernij en De bromvliegzwaan en andere verhalen over onze taal. Hoe het Kinderboekenweekgeschenk gaat heten is nog even geheim. Vanaf 30 september t/m 11 oktober krijg je ‘m cadeau!

KOOP JE KAARTJE ONLINE Kijk voor kaartjes op www.debibliotheekhaarlemmermeer.nl en www.demeerse.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie