Alle woningen hebben ruime tuinen, omgeven door hagen, met doorzichten naar de Ringvaart of de omliggende bosgordels
Alle woningen hebben ruime tuinen, omgeven door hagen, met doorzichten naar de Ringvaart of de omliggende bosgordels pr

Bouw van 750 woningen op Landgoed Wickevoort Cruquius is begonnen

23 september 2020 om 11:08 Wonen

CRUQUIUS Wethouder Jurgen Nobel gaf maandag het startsein voor de bouw van 36 woningen op landgoed Wickevoort in Cruquius. Uiteindelijk worden op dit landgoed zo’n 750 woningen gerealiseerd. Hij deed dat samen met de CEO van gebiedsontwikkelaar AM, Peter Heuvelink.

Wickevoort begint langzaam vorm te krijgen. Eerder dit jaar is op het landgoed al gestart met de bouw van honderd huurwoningen. Nu wordt er gebouwd op woonveld Hagen en begin volgend jaar start Eigen Haard met de bouw van 83 sociale huurwoningen. De volgende fases met een diversiteit aan woningtypes zijn in voorbereiding. De verkoop van het eerstvolgende woningaanbod start naar verwachting eind van het jaar.

Jurgen Nobel sprak over de huizen van de toekomst. “Dit is natuurlijk een prachtige plek, aan de rand van het bos. De zeer energiezuinige woningen zijn onder andere voorzien van zonnepanelen, vloerverwarming en een warmte terugwin installatie. Daarnaast komen er allerlei voorzieningen zoals, ‘Hoeve Wickevoort’, een duurzame boerderij, waar je je eigen groenten kunt telen, een boerderijwinkel, een pakjeshub bij de toegangen tot de wijk, elektrische deelauto’s en –fietsen en mooie wandelroutes.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie