Afbeelding
Autoverzekering

Verhuizing? Goed moment om je autoverzekering te vergelijken

29 september 2020 om 07:00 Partnercontent

Het laatste waar je aan denkt als je gaat verhuizen; je autoverzekering. Hoewel het vaak niet gedaan wordt gedaan is het vergelijken van autoverzekeringen juist interessant op het moment dat je gaat verhuizen. In plaats van je adreswijziging bij de huidige verzekeraar is het advies daarom ook om na te gaan of je ook op je nieuwe adres nog steeds de beste polis hebt.

Gevolgen voor je premie

Ga je verhuizen buiten de randstad? Dan heeft dit gevolgen voor de premie van je autoverzekering. Normaal gesproken is het eerste advies om de adreswijziging door te geven bij jouw tussenpersoon, zoals een assurantiekantoor of rechtstreeks bij je verzekeraar. Maar mocht je tijd hebben, dan kun je nagaan of de autoverzekering ook op het nieuwe adres de beste keuze is.

De premie van je autoverzekering wordt namelijk ook voor een groot deel bepaald op basis van het adres. Verzekeraars gaan namelijk altijd na hoe groot het risico op schade en diefstal is binnen woonplaatsen en adressen. Verhuis je vanuit Hoofddorp naar een rustig dorp in de provincie? Dan is het aannemelijk dat de kans op schade een stuk kleiner is dan wanneer je woont in de binnenstad van Hoofddorp. Een verhuizing naar rustige plek zou in theorie daarom ook een gunstiger premie opleveren. Uit onderzoek blijkt dat de verschillen, tot in de honderden euro’s per jaar lopen. Ga je verhuizen, vergeet dan niet autoverzekeringen te vergelijken.

van A naar B

Een verhuizing gaat gepaard met veranderend rijgedrag. Dit heeft wellicht ook gevolgen voor het aantal kilometers dat je rijdt. Het aantal gereden kilometers is een van de factoren waarop jouw verzekeringspremie is gebaseerd. Daarom moet je bijna altijd een schatting geven van het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Worden er dat meer of minder door een verhuizing? Dan is het zeer waarschijnlijk dat je meer of minder zal gaan betalen voor je autoverzekering. Let ook hier goed op de premie en voorwaarden van je autoverzekering. Op deze pagina lees je meer over bijzondere situaties, zoals je autoverzekering en je verhuizing.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie