Martin Kuiper interviewt Rico in Zwolle
Martin Kuiper interviewt Rico in Zwolle bron: FaceCulture

Rapper Rico eregast ‘Behind the Music’ in Duycker!”

1 oktober 2020 om 09:52 Podiumkunsten

HOOFDDORP Rapper Rico, bekend van de hiphopformatie Opgezwolle, is op zaterdag 31 oktober om 20.00 uur hoofdgast tijdens ‘Behind the Music’ in Poppodium Duycker. In ‘Behind the Music’ blikt host en interviewer Martin Kuiper met Rico terug op zijn carrière aan de hand van oude beelden en interviews met intimi van de rapper. In het geval van Rico zijn dat collega-rappers en vrienden Sticks en Typhoon, zijn vriendin Nienke en oud Opgezwolle manager Paul van ‘t Veer. Fragmenten uit deze interviews worden op de avond vertoond en vormen de rode draad voor een interactieve avond. Rico kijkt ernaar uit.

RICO (1977) wordt geboren in Harderwijk en gaat studeren in Zwolle, waar hij Sticks en beatmaker Delic ontmoet. Opgezwolle is geboren en het drietal brengt in vijf jaar drie albums uit, die ervoor zorgen dat Opgezwolle de populairste en meest vernieuwende hiphop act van Nederland wordt. Het album ‘Eigen Wereld’ uit 2006 wordt door velen gezien als beste Nederlandse hiphop album ooit.

Na het einde van Opgezwolle brengt Rico met de Fakkelbrigade het album ‘Colucci Era’ uit en solo volgen ‘DMT’ en ‘Irie’. Een hernieuwde samenwerking met Sticks leidt in 2017 tot het veelgeprezen album ‘IZM’. Rico heeft sindsdien niet stilgezeten. “Ik zal nieuw werk laten horen”, belooft hij.

BEHIND THE MUSIC is een avondvullend programma waarin gasten aan de hand van oude beelden en nieuwe interviews met gasten uit hun directe omgeving worden geïnterviewd. Bezoekers kunnen een intieme openhartige avond verwachten waarin ze de hoofdgast echt leren kennen.

Meer informatie en tickets via www.duycker.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie