age 2 en junior sporters tevreden na hun wedstrijd
age 2 en junior sporters tevreden na hun wedstrijd ZPCH

Succes voor ZPCH Synchroonzwemmen

4 oktober 2020 om 18:53 Sport Deel je nieuws

Eindelijk, na 8 maanden geen wedstrijden mogen doen, was het zaterdag 3 oktober eindelijk zo ver. Met een bijna complete wedstrijdploeg konden de synchroonzwemmers van ZPCH van start in Zwembad De Kwakel in Utrecht. De 38 ZPCH sporters gingen naar huis met 3x goud, 2x zilver, 2x brons, 11 diploma's en 34 NK limieten.

Dat het anders moest dan we gewend waren was wel duidelijk. Maar het maakte allemaal niet uit. Ondanks dat het vreemd en anders was, waren er geen problemen. Iedereen paste zich makkelijk aan, aan de nieuwe situatie. Wat fijn om eindelijk weer te mogen!!

Onder 12 jaar (age 1)

Bij de age 1 was het goud voor Danique van Harten en het brons voor Joelle Vogel. Maar ook Marousja Roondenburg (5e), Feline Neerincx (8e) en Sofia Harrison (14e) lieten zien hard gewerkt te hebben en prima mee te kunnen komen op dit niveau. 

Senioren

Bij de senioren was het drie keer raak. De gouden medaille was voor Noortje Reijnen en de zilveren medaille was voor Marloes Steenbeek. Alexia Muresan maakte het podium compleet met een bronzen medaille. Kim Dieman (5e), Marit van den Wittenboer (6e), Ilse de Heij (11e), Gioia Captijn (12e), Merit Braakhuis (13e), Femke Vos (15e), Eline Braakhuis (16e), Marin Hokke (18e), Silke Burger (20), Mette Bos (21e), MAdeleine Regtering (22e) en Marta Podebska (25e) behaalden allemaal hun NK limiet. Het NK zal in januari gezwommen worden in het SKWA. 

Onder 15 jaar (age 2)

Ook bij de age 2 was er veel ZPCH succes. De gouden medaille was hier voor Chantal Ummels. En Kyara Sabojo nam de zilveren medaille mee naar Hoofddorp. Thyra Elzenga (4e), Ninthe van RIemsdijk (5e), Kathelijne van Harten (8e), Jente Hokke (9e), Zuzanna Podebska (11e), Kes de Vries (12e), Pien Gonzales (13e), Lindsey Veldman (15e), Jaimy van Straten (17e) en Jade Marchena (24e) behaalden ook allemaal een limiet voor het NK onder 15. Demelza Stricker (29e), Eva van Duiven (31e), en Sudenaz Dilber (35e) behaalden niet genoeg punten voor het NK maar mochten wel het age 2 diploma in ontvangst nemen. Helaas voor Ilana Righarts (38e) kwam deze wedstrijd net te vroeg en had net niet genoeg punten voor het diploma. 

Junioren

Bij de junioren deden alleen Marlinka Grundell en Charelle Spaan mee. De rest van het juniorenteam kwam uit bij de senioren. Marlinka zwom een hele sterke wedstrijd. Voor het eerst uitkomen op dit niveau en dan meteen een 4e plaats behalen. Ook Charelle deed het prima. Na een jaar er tussenuit geweest, behaalde ze een prima 14e plaats.  

Senioren en age 1 sporters klaar voor de 1e wedstrijd
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie