Lotte de Waal bracht het prachtige Circles ten gehore wat zij samen met haar vriend Otis  Straatman heeft geschreven en als de formatie Colourful Minds speelden.
Lotte de Waal bracht het prachtige Circles ten gehore wat zij samen met haar vriend Otis Straatman heeft geschreven en als de formatie Colourful Minds speelden. Fokke van Saane Fotografie

Componisten krijgen podium bij Pier K

6 oktober 2020 om 10:49 Podiumkunsten

HOOFDDORP Bij Pier K Hoofddorp vond afgelopen vrijdag voor de zestiende keer het ‘compositieconcert’ plaats. Doel van dit project is om jonge muzikanten te stimuleren in het zelf maken, het verzinnen van muziek: ‘componeren’. 

Het lijkt zo vanzelfsprekend dat we altijd en overal van muziek kunnen genieten. We staan er niet altijd bij stil dat al die muziek ooit door iemand is bedacht: de componist. De spelers, de sterren op het podium, krijgen vaak de meeste aandacht. Maar zij zouden nooit kunnen stralen als er geen muziek gemaakt is die zij kunnen vertolken. In het Compositieproject gaat alle aandacht naar het begin van het creatieve proces en worden de componisten in de spotlights gezet. 

Jonge muzikanten worden bij Pier K en op verschillende middelbare scholen in Haarlemmermeer uitgenodigd om hun muzikale ideeën te delen. Een commissie van docenten van Pier K beoordeelt de inzendingen. Die composities worden gerangschikt, zodat ze geschikt zijn om in een passende muzikale bezetting te worden uitgevoerd. Het resultaat wordt in de studio bij Pier K opgenomen door een combinatie van professionele muzikanten en gevorderde leerlingen. En als klap op de vuurpijl worden de composities live uitgevoerd tijdens het feestelijk concert. 

Dit alles zorgde ervoor dat er afgelopen vrijdag een mooie mix van klassiek, pop en jazz op het programma stond. Het was bijzonder dat de tien componisten niet alleen achter de schermen aanwezig waren, maar tijdens het concert ook allemaal zelf meespeelden of mee zongen. 

Pier K laat weten bijzonder blij en trots te zijn op het resultaat en vereerd een podium te kunnen bieden aan zulk waardevol creatief lokaal talent. Zo kregen Maurice de Jong, Ordinary September, Hidde Monsma, Sophie de Bock, Vincent Bos. Aloys Stekkinger, Daniël Treep, Colourful Minds, Guide de Zeeuw en Daan Cornelisse een waardig podium.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie