Afbeelding
Ook de grootste sportclub van Haarlemmermeer SV Hoofddorp is niet te vinden op het ambitieuze sportplatform Noord Holland Actief.

Ambitie nieuw sportplatform ietwat overdreven: slechts twee voetbalclubs genoemd

9 oktober 2020 om 11:38 Overig

HAARLEMMERMEER ‘Noord Holland Actief is het nieuwe en enige sportplatform van Haarlemmermeer. Hier vind je al het sport- en beweegaanbod voor jong en oud.’ Met deze ambitieuze slagzin werd eind deze week het platform gepresenteerd. Maar het aanbod valt bitter tegen zo blijkt. Wie op bijvoorbeeld voetbal klikt komt slechts twee clubs tegen....

Noord Holland Actief wil de eerste stap zijn in het ontdekken van een nieuwe vereniging of activiteit. Coördinator Esther de Heij: “Met ruim 150 sportverenigingen is er in Haarlemmermeer ontzettend veel sport- en beweegaanbod. Het was lastig voor inwoners om een goed overzicht te vinden van alle sportaanbieders en de lessen die ze kunnen volgen. Er is ook zo veel! We hebben ons hardgemaakt voor één platform. Zo voldoen we aan de wensen van inwoners en sportaanbieders.”

De inwoner kan gemakkelijk zoeken met filters voor leeftijd, plaats en dagdeel. Dankzij een eigen account, gaat het boeken van lessen gemakkelijk. Een nieuwe sport ontdekken of juist flexibel sporten was nog nooit zo makkelijk in Haarlemmermeer. “Je kan bijvoorbeeld inschrijven voor verschillende sporten in een seizoen.”

“In het gratis platform kom je ook in aanraking met sporten waar je zelf misschien niet zo snel aan denkt, zoals valpreventie, capoeira of bowlen. Je vindt er natuurlijk ook de wat meer bekendere sporten: basketbal, hockey en handbal. Dat is juist de kracht. Dankzij NoordHolland Actief worden inwoners geïnspireerd met al het gevarieerde aanbod dat onze gemeente te bieden heeft.”

Opvallend is ook dat honkbalclub Sparks als meest dichtbij wordt getoond, en niet onze eigen Pioniers

We namen de proef op de som en bekeken het voetbalaanbod in Haarlemmermeer. Er worden slechts twee clubs getoond: Overbos in Hoofddorp en Dios in Nieuw-Vennep. Het maakt niet uit of je alleen Hoofddorp intikt, het aanbod blijft hetzelfde. SV Hoofddorp bijvoorbeeld wordt niet genoemd, maar als derde HFC uit Haarlem wél. Opvallend is ook dat honkbalclub Sparks als meest dichtbij wordt getoond, en niet onze eigen Pioniers. Ook rugbyclub Haarlemmermeer Hawks is niet te vinden via dit platform. En doen we in Haarlemmermeer helemaal niet aan mindfulness? Bovenaan staat wat dat betreft Ilse Fit uit Bergen Noord-Holland. Maar ook lijkt er in onze gemeente geen aanbod te zijn om te kickboxen, te korfballen of te schaken.

Wil je eens gek doen en kies je in het getoonde menu voor bijvoorbeeld bankdrukken, dan zal je een aardig stukje moeten rijden naar Lochem (117,3 kilometer). Dat geldt ook voor bewegingsleer (Fysiotherapie Ommoord); circustheater (Amersfoort); skeeleren (Almere) en mountainbiken (Akersloot).

Uiteraard zijn er ook clubs wel te vinden, zoals SV Pax, BV Hoofddorp en Kanovereniging Waterwolf. Het idee is goed, maar het aanbod zal sterk moeten worden aangevuld.

Eric Hoenson

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie