Afbeelding
Bibliotheek

Steeds moeilijker om overheidszaken te regelen: hulp via loket voor digibeten

11 oktober 2020 om 12:02 Overig

HAARLEMMERMEER In de Bibliotheek Haarlemmermeer is een loket geopend waar je hulp kunt krijgen bij het regelen van allerlei overheidszaken. Dit gebeurt tegenwoordig meer en meer online, maar liefst vier miljoen mensen vinden dit lastig.

Machteld Spiekman, coördinator van het zogenaamde Informatiepunt Digitale Overheid: “Steeds meer zaken moeten via internet geregeld worden zoals je belastingopgave, zorg regelen, werk zoeken of je rijbewijs verlengen. Je moet dan een DigiD hebben én met een computer kunnen omgaan. Veel mensen vinden dit moeilijk. Wij laten je graag zien waar je de informatie precies kan vinden en hoe het werkt.”

Bibliotheek medewerkers hebben de afgelopen tijd instructies en uitleg gekregen om de vragenstellers zo goed mogelijk te kunnen helpen. Zij zoeken mee naar informatie op internet en verwijzen door naar de juiste instanties.

De openingstijden van het Informatiepunt In de Bibliotheek Haarlemmermeer aan het Raadhuisplein zijn elke tweede donderdag van de maand van 13.30 uur tot 15.30 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie