Het  Haarlemmermeerse Bos is na 22.00 uur verboden gebied.
Het Haarlemmermeerse Bos is na 22.00 uur verboden gebied. Jan Aukes

Verscherpte coronaregels formeel ook van kracht in Haarlemmermeer

15 oktober 2020 om 07:35 Corona

HAARLEMERMEER In Haarlemmermeer en de rest van de veiligheidsregio Kennemerland geldt een nieuwe noodverordening, zoals het kabinet dinsdag heeft aangekondigd. Het doel is het aantal sociale contacten en reizen te beperken en hiermee de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Een greep uit de maatregelen: Voor gebouwen van groot regionaal belang wordt nu geen uitzondering meer gemaakt op het maximale aantal van 30 personen in binnenruimtes. Daarmee komen de ontheffingen, die een aantal culturele instellingen in deze regio eerder kregen, te vervallen. Verder blijven de recreatiegebieden het Haarlemmermeerse Bos en Toolenburgerplas ’s nachts verboden terrein, om illegale feesten tegen te gaan.

Horecagelegenheden zijn dicht; afhalen blijft wel mogelijk. Sporten wordt om dezelfde Eerder deze maand kreeg een aantal theaters en concertgebouwen in de veiligheidsregio Kennemerland een ontheffing op het maximum van 30 bezoekers in de grote zaal. Deze ontheffing komt te vervallen door de invoering van de nieuwe landelijke maatregelen.

Hotels en uitvaartcentra blijven wel open. Winkels in de detailhandel sluiten om uiterlijk 20.00 uur, met uitzondering van supermarkten. Sporten is vanaf 18 jaar alleen individueel mogelijk of in een groep van maximaal 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Kinderen Tot en met 17 jaar kunnen wel blijven trainen of binnen de club een wedstrijd spelen. Sportscholen mogen openblijven.

Een groep mensen kan maximaal uit 4 personen bestaan (mensen uit hetzelfde huishouden uitgezonderd), zowel buiten als binnen. Je kunt een boete krijgen wanneer je met meer personen afspreekt (bijvoorbeeld in het park, of op straat).- Bezoek thuis wordt beperkt tot maximaal 3 gasten per dag (exclusief kinderen tot en met 12 jaar). Het dringende advies is om bijvoorbeeld verjaardagen in kleine kring te vieren, zoals alleen met het eigen gezin.

Mondkapjes worden ook verplicht in het voortgezet onderwijs, MBO en hoger onderwijs buiten de les. De mondkapjesplicht wordt landelijk juridisch voorbereid; tot die tijd geldt wel het dringende advies om mondkapjes te dragen in binnenruimtes.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie