Een screenshot van Tiktok in de AppStore. Het medium is gericht op een jong publiek.
Een screenshot van Tiktok in de AppStore. Het medium is gericht op een jong publiek. Eigen foto

Buma/Stemra sluit deal met TikTok

15 oktober 2020 om 15:52 Overig

HOOFDDORP TikTok, 's werelds grootste platform voor korte mobiele video’s, heeft een overeenkomst gesloten met muziekauteursrechtenorganisatie Buma/Stemra, wat gevestigd is in Hoofddorp. De overeenkomst bouwt voort op de bestaande relatie tussen de beide organisaties.

TikTok heeft op dit moment in Europa 100 miljoen actieve gebruikers op haar platform.
Onder de leden van Buma/Stemra én TikTok gebruikers bevinden zich grote sterren, waaronder het DJ-trio Kris Kross Amsterdam. Hun muziek wordt niet alleen in Nederland op TikTok beluisterd, maar ook wereldwijd. Daar worden nu ook vergoedingen voor betaald.

Buma/Stemra lid Sander Huisman van de band Kriss Kross Amsterdam: “Dit is te gek nieuws. Wij gebruiken zelf ook regelmatig TikTok en zien ook hoe onze fans reageren op onze muziek via de app. Natuurlijk is het voor ons, net als andere artiesten, een fantastische manier om met fans in contact te komen en onze muziek te promoten. Muziek is een essentieel onderdeel van het succes van TikTok, dus het is wel zo fair dat wij als makers van diezelfde muziek hier dankzij Buma/Stemra aan mee verdienen!”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie