Afbeelding
Politie.nl

Geen tips: cold casezaak Zwanenburg lijkt muurvast te zitten

15 oktober 2020 om 23:00 Overig

ZWANENBURG De politie heeft geen tips gekregen over de coldcasezaak uit 2004 waarbij Jan van der Pool in Zwanenburg tijdens een overval in zijn zaak om het leven kwam. Ruim een maand geleden werd een beroep gedaan op het publiek om met eventuele herinneringen of nog niet vertelde gegevens te komen, maar niemand nam contact op. Een politiewoordvoerder acht de kans klein dat opnieuw een beroep wordt gedaan op het publiek. De zaak lijkt muurvast te zitten.

Zestien jaar geleden, op vrijdag 10 september 2004, rond 17.00 uur, speelt de 47-jarige Jan van der Pool met enkele werknemers darts in de kantine van zijn bedrijf voor sierbestrating Modeltuinen Zwanenburg. Het bedrijf ligt enigszins afgelegen aan de IJweg 411 in Zwanenburg. Jan heeft kort ervoor de zaak gesloten.

Op dat moment komen twee gewapende mannen het terrein op lopen. Zij hebben bivakmutsen op en dragen blauwe overalls. Onderweg dwingen zij een werknemer en de dochter van Jan voor hen uit te lopen richting de kantine. Daar schreeuwen zij in het Nederlands om geld. Jan reageert impulsief en gooit een voorwerp richting de daders. Een van de daders schiet direct. Jan wordt dodelijk verwond en overlijdt kort daarna. De twee overvallers vluchten zonder buit in een kleine rode auto. Deze stond geparkeerd buiten het toegangshek. De daders zijn mogelijk lichtgetint. Tot op de dag van vandaag is onbekend wie de daders zijn.

INFORMATIE? Wie alsnog tips of informatie heeft over dit misdrijf wordt gevraagd het coldcaseteam in Noord-Holland te bellen via telefoonnummer: 0900-8844 of via de mail: coldcase.noord-holland@politie.nl. Ook kan dit tipformulier ingevuld worden. Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie