Afbeelding
mike

Profuomo, een merk van vakmanschap

11 maart 2018 om 21:54 Advertorial_4

Profuomo is een bekend merk in Nederland. Ze verkopen onder anderen: overhemden, truien en broeken. Maar ze hebben ook verschillende dassen, strikjes, riemen en dergelijke accessoires. Het is een authentiek Nederlands bedrijf dat geïnspireerd is op de Italiaanse mode. Maar ken je ook de geschiedenis van het merk? En weet je waarom iedereen denkt dat het een Italiaans merk is? Het komt niet alleen door de naam.


De geschiedenis van Profuomo

Het familiebedrijf is in 1934 opgericht door Heinz Michaelis, een man die werkte als kleermaker. Het begon allemaal als dassenfabriek. Dassen waren in die tijd enorm populair. Iedereen droeg ze die er netjes uit wou zien. Alleen de dassen die door de kleermaker gemaakt werden, waren vooral bedoeld voor de rijkere klasse. De mensen die minder geld te besteden hadden, konden niet naar de kleermaker. Zij vonden hun oplossing bij Michaelis. De minder bedeelde wouden er toch goed uitzien. Dus kwam Michaelis op het idee om de dassen in grote aantallen te gaan produceren.

Michaelis had een duidelijke visie.Het maken van kwaliteitskleding. Hierbij wou hij elke stap in het productieproces en het designproces speciale aandacht geven. Om een product te maken dat aan zijn eisen voldeed. Alles werd met precisie en zorgvuldigheid afgewogen en toegepast. Van het materiaal tot de laatste steken. Profuomo werkte met de beste Italiaanse wevers. In 1977 nam de schoonzoon van Michaelis, Jan Brandsma de leiding over. Hij zorgde voor een uitgebreid netwerk en een breder productaanbod. Dat zorgde voor een flinke groei de jaren erna. Brandsma heeft voor het imago waarvoor Profuomo de dag van vandaag om bekend staat gezorgd.

In 1985 kreeg het merk pas de naam Profuomo

Door de kwaliteit van de dassen besefte de familie Brandsma dat het een herkenbare waarde was in de branche. Om dit te kunnen verkopen werd het Profuomo. label opgericht. Snel daarna werd de collectie uitgebreid met meerdere producten. In 2003 had Profuomo een recordverkoop van vijf miljoen dassen.

Waarom mensen denken dat het Italiaans is

Veel mensen denken dat het een italiaans merk is omdat de naam het zo doet klinken. Het komt dus grotendeels door de naam, Profuomo. Niet alleen door de naam maar ook komt het door de stof, de vakmanschap en het ontwerp dat Profuomo gebruikt voor haar producten. Zo kocht oprichter Heinz Michaelis de stof zijde die Profuomo in hun beroemde dassen gebruikten uit de zijdestad bij uitstek Como. Hier is het allemaal begonnen en hier komt het de dag van vandaag nog steeds vandaan. De stad Como ligt aan het Comomeer, en is al lange tijd de zijdestad waar bekende modehuizen van over de hele wereld hun textiel kopen. De productie is verhuisd naar China. De afwerking bleef in Como en werd verder uitgebreid. Er zijn in Como wel 800 textielbedrijven die aan meer dan 23.000 Comaschi, zoals de bewoners genoemd worden, werk biedt. Dit is ook een reden waarom mensen denken dat het een Italiaans merk is. Verder komt het door de fijne afwerking, de hoge kwaliteit en de italiaanse uitstraling van de producten.

Profuomo heden ten dage

Profuomo staat voor vakmanschap. Zo worden de producten nog steeds geproduceerd volgens de denkwijze van Heinz Michaelis. Alleen met anderen productietechnieken. Door de allernieuwste technieken en de oude denkwijze zijn het producten met de hoogste kwaliteit. Dit is allemaal tot stand gekomen door de kennis en expertise van 3 generaties van dezelfde familie.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Profuomo vindt maatschappelijk ondernemen erg belangrijk. Wat te zien is in de productieketen van het bedrijf. Dit doet Profuomo door het ontwikkelen en produceren van duurzame kleding. Profuomo let hierbij op de volgende 4 aspecten binnen de productieketen.

De eerste is sociaal. Profuomo streeft naar goede arbeidsomstandigheden voor de werknemers. Ze draaien normale dagen, krijgen een goed salaris en werken in een veilige omgeving. Ten tweede houdt Profuomo rekening met het milieu. Alle producten voldoen aan de wettelijke eisen. Maar Profuomo gaat nog een stap verder en wil het graag nog beter doen. Zo lopen zij in veel gevallen voorop. Profuomo heeft een lijst opgesteld met stoffen die niet of niet boven een bepaalde waarde in hun producten mag zitten. Dit wordt herhaaldelijk getest door onafhankelijke testbureaus.

Ten derde houden ze rekening met de ethiek van de producten. Profuomo let goed op de herkomst van de grondstoffen en op de materialen van producten van dierlijke afkomst. Door dit transparant te houden. Kan Profuomo op het welzijn van de dieren letten.

Als laatste let Profuomo op fysiek. Door van te voren vast te leggen waaraan de producten moeten voldoen. Kan Profuomo de kwaliteit meten. Hierdoor worden niet alleen de stoffen in de producten getest, maar ook de kleurechtheid, pasvorm, krimp en treksterkte. Profuomo waarborgt zo de kwaliteit waarvoor zij staan.

Profuomo is een Nederlands merk. Opgericht door Heinz Michaelis. Jarenlange ontwikkelingen en kennis zorgt ervoor dat het bedrijf een van de bekendste namen in de herenmode in Nederland is. Met een brede collectie van overhemden , dassen, truien en nog veel meer. Alle producten voldoen aan de hoge eisen van Profuomo. Kortom, vakmanschap!


 


 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie