Peter Warmerdam: 'Via een afstandsbediening bij de kassa kunnen we het licht op rood of groen zetten al naar gelang het aantal aanwezige klanten.
Peter Warmerdam: 'Via een afstandsbediening bij de kassa kunnen we het licht op rood of groen zetten al naar gelang het aantal aanwezige klanten. Ton Dijkstra

Ideetje voor andere ondernemers? Verkeerslicht voor klanten

16 oktober 2020 om 14:06 Zakelijk

NIEUW-VENNEP Drankenwinkel Gall en Gall Nieuw Vennep geeft sinds deze week met een stoplicht aan of klanten naar binnen mogen. Geen overbodige actie. In de aanloop naar Kerstmis komen er tijdens piekuren soms honderd mensen per uur binnen.”

“We werden door Gall en Gall gewezen op de mogelijkheid een stoplicht te plaatsen”, zegt franchisenemer Peter Warmerdam. “Dat voorkomt een hoop geregel. We zijn wat op internet gaan kijken en konden er voor 300 euro eentje aanschaffen. Het idee is simpel. Via een afstandsbediening bij de kassa kunnen we het licht op rood of groen zetten al naar gelang het aantal aanwezige klanten. De grens staat bij ons staat op vijf.”

“Ik verwacht dat de mensen zich er keurig aanhouden. Waarom ook niet? We doen het in het algemeen belang. Je ziet ook steeds meer mensen met mondkapjes. De bereidheid is groot. Tijdens de eerste dagen merkten we wel dat het licht verkeerd hing. Door de hoogte zagen de mensen het niet en liepen door bij rood. Het hangt nu op ooghoogte.”

Warmerdam heeft in het winkelcentrum Getsewoud nog geen andere ondernemers gezien met een dergelijk licht. “We zijn de eerste. Maar we hebben al wel wat belangstelling gehad. Mijn overbuurman van de kaasboer was heel geïnteresseerd. Misschien volgen anderen. Bij ons blijft het licht waarschijnlijk tot begin volgend jaar hangen, zo lang gaat de coronacrisis nog wel duren vrees ik.”

Hoe lang de wachttijden oplopen, is afwachten. Maar om de doorstroom zo snel mogelijk te laten lopen, krijgt Gall & Gall waarschijnlijk vanaf 19 november naast de gewone kassa een zelfscankassa.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie