Mondkapjes Winkelcentrum 4 Meren
Mondkapjes Winkelcentrum 4 Meren Jan Aukes

Risiconiveau Haarlemmermeer opgeschroefd naar zeer ernstig

22 oktober 2020 om 13:45 Corona

HAARLEMMERMEER In de de regio Kennemerland, waar Haarlemmermeer onder valt, is het corona-risiconiveau op geschroefd van ‘ernstig’ naar ‘zeer ernstig’. Door de scherpe maatregelen van het kabinet hoeven er geen extra maatregelen genomen dan die nu al van kracht zijn.

Een regio gaat in principe over van ‘ernstig’ naar ‘zeer ernstig’ als er meer dan 250 positieve testuitslagen per 100.000 inwoners zijn gedurende een week. Er werden in Haarlemmermeer van dinsdag op woensdag 76 mensen positief getest. In totaal werden er van dinsdag op woensdag in Kennemerland 286 mensen positief getest op het coronavirus. 

Het verhoogde risiconiveau heeft vooralsnog geen gevolgen. De landelijke coronamaatregelen die het kabinet vorige week aankondigde, gelden nog zeker drie weken. Als het aantal besmettingen genoeg is teruggelopen, wordt er overgeschakeld op een regionale aanpak. In dat geval zouden maatregelen gelden die per regio op basis van het risiconiveau worden bepaald. Bij ‘zeer ernstig’ zijn geen evenementen mogelijk. Ook mogen bijvoorbeeld minder mensen een huwelijk bijwonen.

Eerder gold het hoogste risiconiveau al in Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Utrecht, Hollands-Midden, Zaanstreek-Waterland, Zuid-Holland Zuid en Brabant-Zuidoost.

Naast Haarlemmermeer zijn daarbij gekomen:  Gooi en Vechtstreek, Midden en West-Brabant, Brabant-Noord, Twente, Limburg-Noord, Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie