Afbeelding
Eigen foto

Rinus van Kalmthout ‘rookie’ van het jaar in IndyCar Series

25 oktober 2020 om 10:24 Autosport

SAINT PETERSBURG Rinus ‘Veekay’ van Kalmthout sluit zijn eerste jaar in de IndyCar Series af met de titel ‘rookie’ van het jaar. De Hoofddorpse autocoureur kwalificeerde zich voor de Firestone Grand Prix in Saint Petersburg, de laatste race van dit seizoen, als negende.

De voorsprong van Veekay in het debutantenklassement is dusdanig dat de enige overgebleven concurrent, de Spanjaard Alex Palou, hem niet meer kan inhalen.

“Alle focus op de race morgen, maar ik realiseer me net dat ik de 2020 NTT IndyCar Series Rookie kampioen ben en dat maakt me trots”, meldde de 20-jarige coureur via Twitter. “Wat een jaar en we zijn nog niet eens klaar.”

Veekay begon het seizoen in de IndyCar Series met twee crashes in de kwalificatie en race van de Genesys 300. Hij herstelde zich door later in het seizoen poleposition te veroveren bij de Harvest GP op de Indianapolis Motor Speedway en als derde te eindigen in die race. “Ik heb enkele fouten gemaakt als rookie. Volgend jaar zal ik die fouten niet meer opnieuw maken”, klonk Veekay zelfverzekerd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie