Kruispunten op de Fokkerweg en Bosrandweg zijn in de spits vaak erg druk.
Kruispunten op de Fokkerweg en Bosrandweg zijn in de spits vaak erg druk. Beeldbank Provincie Noord-Holland: Bas Beentjes

Vaker groen licht op drukke kruispunten om veilig te reizen

26 oktober 2020 om 17:00 Verkeer en vervoer

HAARLEMMERMEER Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het advies om zo min mogelijk te reizen en drukke plekken te vermijden. Ook in het verkeer. Op drukke kruispunten staan vaak wachtende fietsers en bromfietsers te lang dicht bij elkaar. Daarom heeft de provincie Noord-Holland maatregelen genomen om op zulke kruispunten het verkeerslicht voor fietsers en voetgangers vaker en langer op groen te zetten. De maatregelen blijken effectief. 

De gemiddelde wachttijd en daarmee het aantal wachtende fietsers voor het verkeerslicht is afgenomen. En zo is 1,5 meter afstand houden beter mogelijk. Het coronadashboard laat de wachttijd bij provinciale wegen zien en de ‘druktemeter’ geeft aan waar grote groepen fietsers oversteken.

AMSTELLAND De provincie Noord-Holland heeft op diverse drukke kruispunten maatregelen genomen voor voetgangers en fietsers. In de regio Amstelland Meerlanden zijn op de drukke kruispunten van de N196 (voorheen N201), N231 (Bosrandweg) en N232 (Fokkerweg) aanpassingen gedaan voor voetgangers en fietsers. Het kan zijn dat door deze aanpassingen het autoverkeer en openbaar vervoer op deze locaties wat langer staat te wachten voor het verkeerslicht.

Jeroen Olthof, gedeputeerde Bereikbaarheid en Mobiliteit: “We proberen de groentijd voor fietsers en voetgangers zo optimaal mogelijk in te stellen zodat zij veilig kunnen reizen. Toch kan dat niet onbeperkt, omdat het overige verkeer in de regio dan opstroopt. Het is daarom raadzaam om goed voorbereid op reis te gaan. Het coronadashboard helpt daarbij.”
CORONADASHBOARD Het coronadashboard is voorzien van een update en geeft een algemeen beeld van de drukte op een kruispunt tijdens de spits. Het dashboard is te vinden op www.noord-holland.nl/coronadashboard.

Is het druk op de gebruikelijke route? Dan kan het handiger zijn om op een ander tijdstip te reizen of om over te steken bij een ander, rustiger kruispunt.
Wie op een druk kruispunt niet als voetganger of fietser 1,5 meter afstand kan houden tijdens het wachten bij een verkeerslicht kan dat melden via het servicepunt van de provincie: 0800-0200 600 (gratis) of via e-mail: servicepunt@noord-holland.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie