coronatest
coronatest Getty Images/iStockphoto

Analyse coranatesten Vijfhuizen niet in Duitsland

29 oktober 2020 om 08:28 Overig

HAARLEMMERMEER GGD Kennemerland heeft voor het analyseren van tests sinds afgelopen week ook het Duitse laboratorium Medizinisches Versorgungszentrum SYNLAB uit Leverkusen toegewezen gekregen. De testen die in Haarlemmermeer worden afgenomen, blijven echter in het StreekLab Haarlem geanalyseerd worden.

Harm Groustra Woordvoerder GGD Kennemerland: "Alle tests die afgenomen worden op de testlocatie in Haarlem, maximaal 650 tests per dag, gaan naar Duitsland. Het laboratorium daar is aan GGD Kennemerland toegewezen door het Landelijk Coördinatieteam Diagnostische Keten (LCDK). Deze keten is opgericht door het ministerie van VWS om de Nederlandse testcapaciteit in kaart te brengen en te vergroten. Het LCDK coördineert de opschaling van de testcapaciteit voor corona en faciliteert de samenwerking binnen de diagnostische keten."

GGD Kennemerland werkt zelf direct samen met het Streeklab Haarlem. "De afgelopen maanden is daar hard gewerkt om de capaciteit op te schalen, onder meer door meer personeel aan te nemen en ook in het weekend te gaan werken."

"De samenwerking het Duitse laboratorium is in de eerste week goed verlopen. Tweemaal per dag rijdt een koerier naar het lab met de afgenomen tests. De afstand doet niets af aan de snelheid van de uitslag. Naar aanleiding van een eerdere oproep van de Minister om de testcapaciteit uit te breiden, heeft GGD Kennemerland aangegeven de capaciteit te willen opschroeven. Op dit moment zitten we op ongeveer 2300 tests per dag. Bij voldoende capaciteit in de laboratoria groeit dat de komende weken door."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie